KRAPINA: Održan 6. simpozij VHZK

“Umjetna inteligencija se uvukla u svaku poru društva, treba je dobro iskoristiti”

Objavljeno: 27.05.2024. zagorjeinternational

Danas je u Plavoj dvorani Gradske knjižnice Krapina otvoren 6. simpozij Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina na temu ‘Umjetna inteligencija u poslovanju’.

Izbor teme ovogodišnjeg simpozija potaknut je mnogim pitanjima o umjetnoj inteligenciji – što je umjetna inteligencija, kako i gdje se koristi, koje su prednosti i opasnosti korištenja, poslovanje i umjetna inteligencija, osobni doživljaj korištenja umjetne inteligencije i budućnost.

Aktualna tema

Simpozij je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

– To je tema koja je sigurno vrlo interesantna širokom krugu ljudi. Jako je interesantno i vrlo izazovno vidjeti kako se umjetna inteligencija miješa u poslovanje, kako ga unaprjeđuje, a koliko s druge strane kao i sve novine nosi minusa – smatra Petek, dodavši kako je neminovno da će umjetna inteligencija uči u sve dijelove našeg društva.

– Vrlo je važno jako dobro se informirati da bi se sve ono što umjetna inteligencija nosi moglo dobro iskoristiti i unaprijediti poslovanje, ali i svakodnevan život – dodala je Petek.

Predsjednik Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek istaknuo je kako se ljudi još uvijek boje umjetne inteligencije jer se boje onog nepoznatog i neizvjesnog što dolazi s njom.

– Umjetna inteligencija je samo alat koji će pomagati nama koji želimo dobro, koji želimo raditi i stvarati, koji smo otvoreni novim idejama – kazao je Švaljek uz napomenu da mu je posebno drago što VHZK upisuje sve više studenata.

I dekan VHZK Nenad Sikirica smatra da se umjetna inteligencija uvukla u svaku poru društva.

– Naš cilj nije studentima braniti upotrebu umjetne inteligencije, nego to što više poticati tako da oni moraju donositi krajnje odluke i kritički to vrednovati – objasnio je Sikirica naglasivši kako Veleučilište ima četiri laboratorija, od kojih se čak dva bave inteligencijom.

– Zloupotreba postoji kao i svugdje drugdje, međutim, naš cilj je koristiti umjetnu inteligenciju tamo gdje je možemo kontrolirati, a to su školstvo i znanost – zaključio je dekan Sikirica.

Simpozij traje do sutra navečer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba