U 11.30 će se obratiti medijima

Ivan Turudić i službeno postao šef DORH-a

Objavljeno: 27.05.2024. zagorjeinternational

DORH je na svojim službenim stranicama objavio da je Ivan Turudić i službeno preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika.

– Jutros je u uredu Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnje Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek i novoimenovanog Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. Hrvatski sabor je na sjednici 7. veljače 2024., donio Odluku o imenovanju Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske – stoji u priopćenju. 

U 11.30 predviđeno je njegovo obraćanje medijima. 

Turudić je na čelo Državnog odvjetništva imenovan na četiri godine. Protukandidati su mu bili odvjetnik Mladen Dragičević, aktualni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić te zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner.

Što se tiče njegovog dosadašnjeg rada, Turudić je donio nepravomoćne osuđujuće presude protiv bivšeg premijera Ive Sanadera (HDZ) zbog uzimanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti, a nepravomoćno je osudio i bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca te bivšeg veleposlanika Nevena Juricu. Sudio je i poduzetniku Hrvoju Petraču zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca, kao i Mladenu Šlogaru zbog ubojstva Ivane Hodak, kćeri nekadašnje ministrice Ljerke Mintas Hodak i odvjetnika Zvonimira Hodaka, podsjeća Index.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba