Za novu predsjednicu Saveza Društava 'Naša djeca' Hrvatska izabrana Sonja Borovčak

“Borit ću se za prvi Regionalni centar za organizirano slobodno vrijeme djece, kod nas u Zaboku”

Objavljeno: 27.05.2024. zagorjeinternational

Na izbornoj skupštini Saveza Društava ‘Naša djeca’ Hrvatske, Sonja Borovčak izabrana je za novu predsjednicu, piše Radio Stubica.  

Dosadašnja se predsjednica zbog privatnih razloga odlučila povući, a kako bi se nastavio kontinuitet u već započetim dogovorima i pripremama vezanim uz realizaciju važnih projekata, Sonja Borovčak, donedavna dopredsjednica Saveza, prihvatila je mjesto predsjednice.  

Naglasila je kako i na mjestu dopredsjednika djeluju izuzetno stručne osobe u svojim područjima, dr.sc. Arijana Mataga Tintor i mr.sc. Branimir Mendeš koji uz još šest članova Izvršnog odbora čine izvrstan tim u kojem će svaka osoba pokrivati svoje područje. 

Istaknula je i kako čak četiri osobe na čelnim pozicijama Saveza, zasluženo dolaze iz sjeverozapadne Hrvatske, s područja Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije jer upravo na tom području djeluje najviše DND-ova. 

Kako doznaje Radio Stubica u narednom će periodu biti nastavljeno provođenje značajnih europskih projekata ali i prepoznatljivih aktivnosti koje se temelje na poštivanju dječjih prava, poput “Županije, gradovi i općine prijatelji djece”. 

– S tom aktivnošću nastavljamo dalje i to puno žešće, nadam se uz veću podršku Ministarstva. Tu su i dječje gradska i općinska vijeća, dječja participacija, volontiranje, zdrava prehrana, projekt ‘Zdravo i fino’ koji je krenuo iz Zaboka i poznat je u cijeloj Hrvatskoj. Ono za što ću se ja svakako boriti to je i prvi Regionalni centar za organizirano slobodno vrijeme djece, dostupno svoj djeci, kod nas u Zaboku, poznata Pik-pak kuća – istaknula je Sonja Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba