ODRŽAN 20. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA:

U Novom Marofu se 220 djece natjecalo u trčanju, štafeti, skoku u dalj, malom nogometu…

Objavljeno: 26.05.2024. zagorjeinternational

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Novog Marofa i Dječjeg vrtića Novi Marof, u petak je u Sportskom parku Novi Marof održan jubilarni 20. Olimpijski festival dječjih vrtića – Novi Marof 2024.

Mališani iz sedam dječjih vrtića, njih 220, natjecalo se u olimpijskim disciplinama – trčanje, štafeta 4×20, skok u dalj, bacanje loptice i malom nogometu.

Na Olimpijskom festivalu sudjelovali su mališani iz dječjih vrtića Gumbek, Bambi, Pčelica, Sretna djeca, Leptirić, Tratinčica i Novi Marof.

Festival je otvorio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je pritom zahvalio svima koji su se odazvali ovogodišnjem festivalu.

– Vjerujem da će biti zabavno, da će biti uspješno. Neka pobijedi najbolji i neka izostanu povrede. Suci neka pošteno i pravedno kroje svoje odluke – rekao je gradonačelnik Jenkač prilikom otvaranja festivala.

Dodao je kako je cilj festivala potaknuti djecu da aktivno sudjeluju u sportu i da im se pokaže da je sport zabavan, zbog čega mu je drago što se i ove godine odazvao velik broj dječjih vrtića i mališana.

Ukupni pobjednici 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Novi Marof 2024. su djeca Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’ iz Varaždinskih Toplica, dok je ‘fair play’ ekipom proglašena ekipa Dječjeg vrtića ‘Pčelica’ iz Bisaga.

Dodajmo da su sponzori ovogodišnjeg festivala, uz Grad Novi Marof, tvrtka Comet d.o.o., M Desing i Art, Hrego Desing, Tehnoguma d.o.o. i voćarna Non stop Novi Marof.

Pojedinačni rezultati

Pobjednici malonogometnog turnira kod djevojčica bila je ekipa DV Gumbek, slijede DV Tratinčica i DV Novi Marof, dok su kod dječaka pobjednici ekipa iz DV Tratinčica, drugo mjesto DV Pčelica i treće DV Novi Marof.

U trčanju na 60 metara kod djevojčica pobijedila je Anja Slatina iz DV ‘Novi Marof’, zatim Ena Čolja iz DV ‘Leptirić’ i Hana Hanc kao treća iz DV ‘Tratinčica’. U utrci dječaka najbolji je bio Damjan Denac iz DV ‘Tratinčica’, drugo mjesto osvojio je Emil Hrebak iz DV ‘Bambi’, a treće Niko Martinez iz DV ‘Gumbek’.

U bacanju loptice prvo mjesto osvojila je Amelie Vuradin iz DV ‘Novi Marof’, zatim Elena Smođi iz DV ‘Leptirić’ te Nikol Levatić iz DV ‘Gumbek’. Kod dječaka prvo mjesto osvojio je Leon Hajduk iz DV ‘Tratinčica’, drugo mjesto Adam Turković iz DV ‘Gumbek’, a treće mjesto Fran Klasić iz DV ‘Pčelica’.

U skoku u dalj prvo mjesto osvojila je Julia Tuk iz DV Novi Marof, zatim Julija Pokos iz DV ‘Tratinčica’ te Bruna Horvat iz DV Novi Marof. Kod dječaka prvo mjesto osvojio je David Čamić iz DV ‘Sretna djeca’, drugo Gabrijel Pofuk iz DV ‘Sretna djeca’, a treće mjesto osvojio je Gabrijel Horvat iz DV ‘Gumbek’.

U disciplini štafeta 4x20m najbolje su bile djevojčice DV ‘Novi Marof’, zatim DV ‘Sretna djeca’, i DV ‘Tratinčica’. Kod dječaka pobjednici su iz DV ‘Bambi’, zatim DV ‘Tratinčica’ i DV ‘Sretna djeca’.

U natjecanju odgojiteljica u disciplini štafeta u guranju automobilske gume prvo mjesto osvojile su odgojiteljice DV ‘Gumbek’, drugo mjesto DV ‘Pčelica’, a treće mjesto odgojiteljice DV ‘Leptirić’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba