Idealna prilika da dođete i upoznate se s poslom policajca. Tko zna, možda baš otkrijete da je to ono što vas zanima

PU krapinsko – zagorska u utorak u Pregradi ima Dan otvorenih vrata

Objavljeno: 26.05.2024. zagorjeinternational

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava krapinsko-zagorska u utorak, 28. svibnja, u vremenu od 9 do 11 sati u Pregradi, na igralištu kao i u sportskoj dvorani Srednje škole Pregrada organizira Dan otvorenih vrata. Događaj će biti na temu “Postani policajac/policajka“. 

Očekuje vas prezentacija opreme i vozila koja se koriste u policijskom radu, demonstracije tehnika i taktika koje koriste policajci/policajke u svakodnevnom radu, te prilika za razgovor s iskusnim policijskim službenicima. Moći ćete se detaljnije informirati o mogućnosti uvjeta za upis u Policijsku akademiju, kao i o procesu selekcije i prijema u službu.

Također, u sklopu događanja bit će postavljen poligon na kojem će zainteresirani imati priliku provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu.

– Pridružite nam se na Danu otvorenih vrata, saznajte više o tome kako postati policajac/policajka i pridružite se timu stručnih, odgovornih i hrabrih ljudi koji rade na očuvanju sigurnosti i reda u našoj zajednici – poručuju iz PU KZ.

Program pogledajte u nastavku:

Također, iz Policijske uprave krapinsko – zagorske podsjećaju da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole “Josip Jović”.

– Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja – dodaju iz policije.

Za ovu kampanju PU KZ je surađivala s učenicima ŠUDIGO-a Zabok, a zajedno su napravili video koji možete pogledati u nastavku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba