OBRTNICI HODOČASTILI MAJCI BOŽJOJ GORSKOJ:

“Ovdje se godinama stvaraju nova poznanstva, prijateljstva, pa i poslovne suradnje”

Objavljeno: 26.05.2024. zagorjeinternational

U Loboru je i ove godine održano tradicionalno Hodočašće obrtnika Majci Božjoj Gorskoj, a iako ih je iznenadilo kišno vrijeme, to nije spriječilo obrtnike da hodočaste.

Osmo po redu hodočašće održano je u organizaciji Udruženja obrtnika Zlatar, u suradnji sa Župom Lobor, Općinom Lobor, Krapinsko-zagorskom županijom te uz podršku Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i Hrvatske obrtničke komore.

Hodočašću se pridružila načelnica Općine Lobor i saborska zastupnica Ljubica Jembrih koja je istaknula kako joj je drago što su se svi zajedno ponovno okupili na hodočašću.

– Obrtništvo i obrtnici su nama jako važni i bitni. To je grana gospodarstva koja drži sve ostale funkcije na koje se lokalna i regionalna samouprava može osloniti i izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da se već osmu godinu, tradicionalno, odvija ovo hodočašće kod nas u Loboru. Općina Lobor je podrška i samom hodočašću, a naravno, i svim našim obrtnicima. Imamo jako dobru suradnju i uvijek smo im na pomoći – rekla je Jembrih te ujedno zahvalila organizatorima hodočašća kao i vlč. Tomici Božičeku.

Predsjednica Udruženja obrtnika Zlatar, Višnja Loparić, istaknula je kako hodočašće za obrtnike znači jako puno, te da je to ujedno prilika za obrtnike za razmjenu iskustava.

– Znamo da su obrtnici jedna od najžilavijih grana. U Udruženju Zlatar godišnje smo u plusu s mladim obrtnicima. Uz potpore za samozapošljavanje, godišnje se otvori 60-ak novih obrta – rekla je Loparić.

Ove se godine po prvi puta hodočašću pridružila i Jelena Ivaniš, potpredsjednica Hrvatske obrtničke komore.

– To su uvijek prilike gdje se obrtnici upoznaju, gdje rašire svoja poznanstva, svoje poslovnu suradnju i dugogodišnja prijateljstva. Osim ovoga nekakvog neformalnog druženja, to se stvarno nakon toliko godina pretvara u dugogodišnja prijateljstva – rekla je Ivanić te se osvrnula i na prijateljstvo koje njeguje sa Višnjom Loparić, s kojom zajednički već desetak godina podržava rad obrtnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba