Zrakoplov je bio pun putnika koji su putovali na odmor u Dalmaciju

DRAMA U AVIONU ZA SPLIT: Divljački se pokušao probiti u pilotsku kabinu, a onda se zaključao u toalet, policija u akciji!

Objavljeno: 26.05.2024. zagorjeinternational

Prava drama odvila se u nedjelju u jutro u zračnoj luci u Gardermoen u Oslu, prenosi Jutarnji list.

U pilotsku kabinu zrakoplova Norwegian Aira, koji je u 6:50 sati trebao poletjeti na letu DY1990 za Split, nepoznata osoba pokušala je na silu ući u pilitosku kabinu, a kada joj to nije uspjelo, zaključala se u toalet u stražnjem dijelu letjelice, piše Zoran Šagolj za Slobodnu Dalmaciju.

Norveška policija je kasnije tu osobu identificirala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati.

Zrakoplov je bio pun putnika koji su mahom putovali na odmor u srednju Dalmaciju. Većina njih nije primjetila da se nešto izvanredno događa, pa čak ni oni koji su sjedili sprijeda.

– Zrakoplov je već bio krenuo i dok se kretao prema dijelu piste za polijetanje, odjednom se zaustavio. Prva obavijest pilota bila je da je došlo do tehničkih problema i da moraju stati. Policajci su ušli u prednji dio i nakon kratkog razgovora uputili se nazad, gdje se ovaj bio zaključao. U avionu je nastala strka, svi su htjeli vidjeti što se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice.

Kako je naknadno priopćila policija, dotična osoba nije djelovala ni alkoholizirana ni pod utjecajem nekih drugih opijata. Za sada se ne zna kakve su joj bile krajnje namjere.

Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split uslijedio je oko 9 sati. Kompanija se svim putnicima ispričala zbog dvosatnog kašnjenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba