Ma predivno

“Šljokice” iz zabočkog vrtića posjetile baku Ljubicu i donijele joj crteže i pjesmu

Objavljeno: 25.05.2024. zagorjeinternational

Djeca iz odgojne skupine “Školjkice“ iz Dječjeg vrtića ‘Zipkica’ Zabok nastavljaju, zajedno sa svojim odgojiteljicama Karmelom Herčko i Ankicom Arl te zdravstvenom voditeljicom Renatom Brezak, a u suradnji s ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Zabok Željkom Vukić, činiti dobra djela kroz male, ali važne aktivnosti. 

Odgojiteljice nastoje kroz različite aktivnosti što više kod djece razviti međusobnu empatiju, empatiju za druge, usvajanje i spoznaje o različitostima, međusobno pomaganje i brigu, kako prema vršnjacima tako i prema odraslima, osobito starijima. U ovoj skupini se svakodnevno radi na razvijaju moralnih vrijednosti, što u zabočkom vrtiću smatraju izrazito važnim i potrebnim.

“Šljokice” su tako posjetile njihovu dragu susjedu Ljubicu Želimorski, a djeca su joj donijela svoje crteže, otpjevala pjesmicu, bila su vrlo radoznala i vesela, a baka Ljubica se lijepo i toplo s njima porazgovarala. Uz pomoć tete Višnje iz Gradskog društva Crvenog križa Zabok, posadili su i  koštice buča, pa će uz dogovor s bakom Ljubicom, doći pogledati rastu li.

– U “Školjkicama“ nastavljamo s aktivnostima kroz koje učimo da se treba potvrditi djelima, ono što vjeruješ srcem. Djela, ne samo riječi – kažu tete iz “Šljokica”.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba