UŽIVANJE I ZABAVA ZA SVE! Proslavite Dan državnosti u amfiteatru podno dvorca Trakošćan

Provedite neradni dan u prekrasnoj prirodi, pogledajte nastupe sjajnih KUD-ova, a potom i zaplešite uz ‘Grupu Profeel’

Objavljeno: 25.05.2024. zagorjeinternational

Nadolazećeg tjedna, 30. svibnja, Hrvatska će obilježiti Dan državnosti. Državni je to praznik proglašen u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom hrvatske povijesti. 

Idealna lokacija

S obzirom na to da je 30. svibnja ujedno i neradni dan, idealna je prilika za otići na izlet, a mi vam nudimo idealnu lokaciju. 

Lake Bistro Trakošćan, smješten u idiličnom okruženju, podno samog dvorca Trakošćan, iskoristit će toga dana sve blagodati prekrasne prirode i divnog amfiteatra te organizirati proslavu Dana državnosti uz bogat kulturno – zabavni program. 

Aktivnosti će trajati tijekom cijelog dana, a bit će tu svega – od dječjih radionica i raznih aktivnosti, preko nastupa brojnih KUD-ova, a za kraj slijedi i jedna glazbena poslastica. 

Lake Bistro Trakošćan toga će dana, u četvrtak, svoja vrata otvoriti u 10 sati, a prvi nastupi kreću u 12 sati. Program se održava u amfiteatru pored Bistroa. 

Šest KUD-ova

Predstavit će se šest KUD-ova s područja Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Međimurske županije. Redom su to KUD ‘Ilirci’, AKUD ‘Žensko kazalište’ Gornje Jesenje, KUD Mihovljan, KUD Krapina, KUD ‘Cvetlinski Zvon’ i KUD ‘Voća’. 

Svaki KUD predstavit će se kroz polusatni nastup, a sve kreće u 12 sati i trajat će do 15 sati, do kada će se izredati svih šest KUD-ova. 

Nakon KUD-ova, na pozornicu stiže jedan od najtraženijih bendova s ovih prostora, ‘Grupa Profeel’, koji će sve okupljene zabavljati više od tri sata – od 15 do 18.30. 

Za najmlađe

Valja istaknuti da će aktivnosti za djecu poput likovnih radionica te sportskih aktivnosti započeti u 11 sati i trajat će do 15 sati.    

– Dođite svi, povedite cijelu obitelj i odlično se zabavite jer sadržaja ima i za mlade i za starije. Svatko će pronaći nešto u čemu će moći uživati. Iskoristite slobodan dan u tjednu na najbolji način – poručuju organizatori.

U slučaju loše vremenske prognoze sve aktivnosti će nažalost biti otkazane.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba