Ovo nije ništa drugo nego zlostavljanje životinja, užas

FOTO: Grozno, nesretni konj se srušio pod teretom drva 

Objavljeno: 25.05.2024. zagorjeinternational

Udruga ‘Prijatelji životinja’ podnijela je policiji kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je u četvrtak u Podgariću pretovarila konje drvima i zlostavljala ih.

U Udruzi navode da je svjedokinja, koja je slučajno naišla na šokantan prizor dok je išla brati gljive, kod Garić Grada na cesti zatekla mladića koji je tjerao konje da na leđima nose drva, a težina drva bila je toliko velika da nisu mogli hodati. Jedan konj srušio se pod teškim teretom, dok se u blizini nalazio i drugi pretovareni konj koji nije mogao krenuti pa ga je mladić tukao granom. 

‘Prijatelji životinja’ istaknuli su da je brutalnim postupanjem prema konjima, zasad nepoznata osoba počinila kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, za što je predviđena kazna zatvora do dvije, odnosno tri godine ako je kazneno djelo počinjeno iz koristoljublja, a zlostavljana životinja oduzima se. 

– Zlostavljač je počinio i prekršaj protiv javnog reda i mira jer je zlostavljao životinje na javnom mjestu, za što je propisana novčana kazna u iznosu od 200 do 1000 eura – ističu iz udruge i najavljuju prijavu Državnom inspektoratu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba