Eko bazen će stajati 4,3 milijuna eura

Pregrada dobiva kupalište! Ovo je rekordna investicija u povijesti grada

Objavljeno: 24.05.2024. zagorjeinternational

Grad Pregrada dobio je 4,3 milijuna eura EU sredstava za izgradnju eko bazena. Najveća je to javna investicija u povijesti grada koja uskoro ide u realizaciju. Bit će to jedan od prvih bioloških bazena u Hrvatskoj.

Sredstva kojima će se realizirati ova investicija dolaze iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost, putem javnog otvorenog poziva ‘Regionalna diversifkacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti’ – GRUPA 2, kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta.

– Ponekad je bilo teško objasniti građanima da se ovakvo nešto u Pregradi uopće može realizirati i da se ovakva velika milijunska financijska sredstva mogu dobiti za javnu investiciju u našem gradu. No vjerovao sam da kvaliteta i inovativnost ovoga projekta imaju šansu i u uistinu velikoj konkurenciji projekata iz cijele Hrvatske, bili smo uspješni i to na prvom natječaju gdje smo uopće mogli prijaviti ovaj projekt. Kada tome još dodamo da bi dobiveni iznos trebao pokriti gotovo 100 posto troškova realizacije projekta, jasno je da je iskorištena povijesna prilika za ovaj projekt koji će promijeniti Pregradu i imati utjecaj na naš razvoj, stil života i postati nešto što će biti dio našega identiteta i prepoznatljivosti, kao što je bio stari bazen koji se nalazio na istoj lokaciji – poručio je gradonačelnik Marko Vešligaj. 

Grad će ovim projektom dobiti eko kupalište  s čistom vodom bez kemijskih sredstava, a osim njega, gradi se i popratni ugostiteljski objekt, dječje igralište, saune i parking. 

– Veseli me da Pregrada ovim projektom postaje turistička destinacija zdravog života i zabave, ne samo za lokalne stanovnike, nego vjerujem i za posjetitelje iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a služit će i kao poticaj razvoju prateće turističke infrastrukture – dodao je Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba