Pijani Jurica naletio na semafor i znak: “Popio sam par čaša vina i jednu rakiju…”

Objavljeno: 24.05.2024. zagorjeinternational

Jurica je proglašen krivim i osuđen jer je pijan automobilom iza ponoći izletio s ceste te se zabio u semafor i prometni znak.

Prema ovotjednoj presudi, Jurica (29) je lani potkraj listopada oko 1 sat iza ponoći u Zagrebu upravljao Audijem te je na križanju Ulice I. gardijske brigade i Frankopanske u skretanju ulijevo na kolnik Ulice I. gardijske brigade izgubio nadzor nad vozilom i izletio s ceste. Potom je naletio na stup semafora, a nakon toga prešao preko rubnog kamena gdje je na mekom terenu prednjim desnim dijelom vozila naletio na prometni znak ograničenja brzine kretanja na 40 km/h s dopunskom pločom izbočina, prenosi Danica.

U krvi je imao 1,24 promila alkohola

U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta, a Jurica je upravljao automobilom za vrijeme dok je u organizmu imao nedozvoljenu koncentraciju alkohola od 1,24 promila, navodi se u presudi. Jurica je potvrdio sve što se dogodilo, a imao je i logično objašnjenje.

– Te zgode sam nakon posla konzumirao par čaša vina i jednu rakiju i osjećao sam se sposobnim za vožnju, nisam očekivao da će alkometar pokazati tu količinu alkohola. Ipak, ispitivanje sam prihvatio pa sam nakon alkotestiranja smješten u policijski pritvor. Žao mi je što sam počinio prekršaje, obećavam da to više neću ponoviti. Dosad nisam prekršajno kažnjavan i molim sud da mi ne izriče zabranu vožnje koju je predložila policija jer vozilo koristim u obavljanju posla – branio se Jurica.

Sutkinja ga je na koncu kaznila sa 600 eura plus 70 eura prekršajnih troškova. Od kazne mu se oduzima 40 eura jer je dan proveo u policijskom pritvoru. Zabrana vožnje nije mu izrečena, a presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba