Gradonačelnik Bosilj ugostio zlatne Janu Koščak i Roka Farkaša

Objavljeno: 24.05.2024. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u četvrtak je održao prijem za atletičare AK Sloboda Janu Koščak i Roka Farkaša koji su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke u Egiptu osvojili zlatne i srebrnu medalju. Uz atletičare, prijemu su nazočili i predsjednik AK Sloboda Stjepan Smernjak i trener Patrik Koščak te pročelnica UO za društvene djelatnosti Danijela Vusić. 

Tri medalje 

Na Prvenstvu Mediterana, Jana Koščak osvojila je zlato na 100 metara prepone i srebro u skoku u dalj, a Roko Farkaš osvojio je zlato na 200 metara. Gradonačelnik im je čestitao i pružio podršku za daljnja natjecanja.  

– Atletika je kraljica sportova, a Grad Varaždin je ponosan što imamo dva natjecatelja koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u atletici koje će se uskoro održati. Navijam za njih, želim im da se sačuvaju od ozljeda i sreću da ostvare norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, što je san svakog sportaša. Atletski klub Sloboda odlično radi – najavio je i novu investiciju:  

– U Varaždinu imamo najbolji atletski stadion u Hrvatskoj, no atletska staza je dala svoje, nebrojeno je puta popravljana i sada je vrijeme da se zamijeni. To je izuzetno skupa investicija, ali pronaći ćemo sredstva u proračunu za iduću godinu. S novom stazom, Varaždin će dobiti mogućnost organizacije velikih atletskih natjecanja – kazao je. 

Jana Koščak i Roko Farkaš zahvalili su gradonačelniku na organizaciji prijema i podršci.  

– Slijedi nam Europsko prvenstvo u Rimu, pa atletski mitinzi po cijeloj Europi pa, ako se kvalificiram, Olimpijske igre u Parizu. Na kraju sezone bit će Svjetsko prvenstvo za juniore u Peruu, gdje će biti i Roko, a AK Sloboda imat će čak 5 predstavnika. Nadam se da ću iz Perua ponijeti titulu svjetske prvakinje s obzirom na to da sam trenutno u samom vrhu – rekla je Jana Koščak.  

Roko je također zadovoljan rezultatima u Egiptu. 

– Odlični su dojmovi s natjecanja, iako se posljednjih tjedana mučim s lakšim ozljedama. Uspjeli smo ostvariti dobre rezultate i pobijediti. Veselim se Europskom prvenstvu  – rekao je Roko Farkaš. 

Korzo Jump 

Ponos varaždinskim atletičarima iskazao je i predsjednik kluba Stjepan Smernjak koji je najavio nadolazeću sportsku manifestaciju. 

– Atletski zaljubljenici, u želji da se dio “kraljice sportova“ približi sugrađanima, organiziraju natjecanje u skoku u vis u ambijentu baroknog gradskog trga. U srijedu, 29. svibnja, KORZO JUMP 2024. na glavnom gradskom trgu okupit će najbolje skakačice i skakače iz Hrvatske i okolnih zemalja. Među natjecateljima bit će naša Jana Koščak koja je kandidatkinja za nastup u višeboju na OI u Parizu te ima ispunjenu normu za skok u vis i višeboj za nastup na EP u Rimu od 7. do 12. lipnja 2024. godine. Varaždinci će nakon dužeg vremena imati priliku bodriti olimpijsku kandidatkinju – rekao je predsjednik AK Sloboda. Smernjak je zahvalio na podršci u radu kluba tvrtki GUMIIMPEX – GRP d.o.o. 

Gradonačelnik je pozvao sve Varaždinke i Varaždince da se pridruže iduće srijede na varaždinskom Korzu i pogledaju nastupe vrhunskih atletičara na KORZO JUMP 2024.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba