Čak 454 maturanata plesalo je na Kapucinskom trgu

TOČNO U PODNE: Varaždinski maturanti od srednje škole oprostili se quadrillom

Objavljeno: 24.05.2024. zagorjeinternational

Posljednji dan Maturantike 2024. kojom obilježavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja, 454 maturanata iz varaždinskih srednjih škola otplesalo je u petak točno u podne na Kapucinskom trgu tradicionalni ples quadrillu. Maturanti su plesom poslali poruke mira i zajedništva, a podržali su ih i na tome im čestitali predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u ime Grada Varaždina te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek u ime Varaždinske županije. 

Za plesnu obuku maturanata bio je zadužen Plesni klub D&D Varaždin, a majice i kišobrane osigurali su Grad Varaždin i Varaždinska županija. 

– Varaždinski maturanti imaju jedan od najkompletnijih programa dana maturanata u Hrvatskoj, organizatori su se zaista potrudili, od mimohoda, odabira najodore, partyje uz D.J.-a u Parku mladih, ovog plesa, i siguran sam da uživaju. Uvijek mi se probudi nostalgija kad ih gledam i prisjetim se svojih maturantskih dana. Pozivam ih da ih provedu civilizirano, da ne ometaju funkcioniranje grada, ali da se provesele i zabave jer ovo je kruna njihovog srednjoškolskog obrazovanja – rekao je Lovro Lukavečki. 

– Čestitam svim maturantima i želim svima onima koji su se odlučili ići na tržište rada da što prije pronađu željeno zaposlenje i da ostanu u Hrvatskoj, a onima koji nastavljaju svoje školovanje, puno uspjeha na visokim učilištima. Trodnevni program koji smo za njih svi zajedno organizirali je na visokoj razini i vjerujem da će ove dane pamtiti cijeli život – kazao je pročelnik Huđek. 

Ples su popratili brojni građani, članovi obitelji i prijatelji te ih nagradili pljeskom. 

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Grad Varaždin, Varaždinska županija i PU varaždinska, s partnerima Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, uz podršku Savjeta mladih Grada Varaždina i Savjeta mladih Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba