Devet puta je pozivan na sudsko ročište, no nije se odazvao niti jednom

Pijani Daniel napuhao pa zbrisao policiji: “Ma ‘ko bu meni zabranil…”

Objavljeno: 23.05.2024. zagorjeinternational

Pijani Daniel zbrisao je automobilom policiji nakon što su ga zaustavili i isključili iz prometa. Kako se navodi u ovotjednoj presudi, sve se dogodilo u Maču u listopadu oko ponoći. Nakon što je isključen iz prometa zbog vožnje u pijanom stanju, Daniel je ipak sjeo u automobil i zbrisao policiji koja ga je naganjala po bregima, prenosi Danica.

– Nije postupao po naredbi policijskog službenika da se zaustavi, na način da se nije zaustavljao na znak ‘STOP policija’, već je povećao brzinu i udaljio se u nepoznatom smjeru – ističe se u presudi.

Svjedočio je policajac

Daniel (38) je devet puta pozivan na sudsko ročište, ali niti jednom se nije odazvao, pa mu je suđeno u odsutnosti. Na sudu je svjedočio policajac Antonio, koji je te noći s kolegom Patrikom zaustavio Danielov auto.

– U Maču smo oko 23:20 zaustavili vozilo kojim je upravljao Daniel. Nije nam dao vozačku dozvolu pa smo njegov identitet utvrdili preko informacijskog sustava MUP-a. Napuhao je 0,89 promila alkohola, ali nije htio potpisati obavezni prekršajni nalog. Inače, ponašao se vrlo bahato te je čak kolegu i mene snimao mobitelom. Isključili smo ga iz prometa i rekli mu da ne može dalje upravljati, na što nam je rekao: ‘Ma ‘ko bu mene isključil iz prometa!’. Nastavio je vožnju kroz Mače iako smo mu kazali da ne smije. Krenuli smo za njim, davali mu svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi. Dvaput smo ga pretekli i kroz otvoren prozor automobila zaustavljali palicom ‘STOP policija’. Ali, nije htio stati, već je vožnju nastavio po nekim sporednim putevima pa smo ga u jednom trenu izgubili – svjedočio je Antonio.

Sutkinja je Daniela proglasila krivim i kaznila s ukupno 1710 eura i 20 eura troškova postupka. Dobio je i dvomjesečnu zabranu upravljanja. Presuda je nepravomoćna. Zanimljivo, nije osuđen za vožnju pod utjecajem alkohola, nego je kaznu dobio samo za dva prekršaja – jer je upravljao vozilom za vrijeme dok je bio isključen iz prometa i jer nije postupio po znaku ovlaštene osobe danom putem svjetlosnih i zvučnih signala te nije zaustavio vozilo kojim je upravljao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba