FOTO: ‘Norijada’ započela mimohodom, danas je sportski dan, dok se sutra pleše Quadrilla

MATURANTIKA: Titula “najodore” pripala 4.d razredu Medicinske škole Varaždin

Objavljeno: 23.05.2024. zagorjeinternational

Stjuardese i piloti, pčele, trbušne plesačice, mornari, zatvorenici i policajci, astronauti, gusari, Ivanini ratnici i brojni drugi zanimljivi likovi zavladali su danas varaždinskim ulicama i trgovima prenijevši dobro raspoloženje na sve prolaznike. 

Najodora 

Naime, tradicionalnim mimohodom maturanata srednjih škola s područja Varaždinske županije započela je ovogodišnja “Maturantika”. Ni ove godine nije bilo lako izabrati najljepšu odoru, što je bio zadatak žirija kojeg su činili pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije Renata Skoko, predsjednik Gradskog vijeća Varaždina Lovro Lukavečki i policijska službenica PU varaždinske Tatjana Novak. Završetak njihova školovanja, kao i veseo i dostojanstven oproštaj maturanata od srednjoškolskih klupa pozdravio je i župan Anđelko Stričak.  

Kremenko – “Još malo, pa nestalo” proglašena je najodorom Maturantike, a njeni ponosni vlasnici su učenici 4. d razreda Medicinske škole Varaždin. Za njih je nagradu osigurala Varaždinska županija, a riječ je o izletu u adrenalinski park Vručina. 

Za 1.775 učenika završnih razreda srednjih škola Maturantika se nastavlja sutra, 23. svibnja, u Parku mladih gdje će se održati sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. 

U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta. 

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska. Partneri su Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina.   

Program Maturantika 2024.  

Četvrtak, 23. svibnja – sportski dan SPORTOM PROTIV OVISNOSTI 

14 – 16:15 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra 

16:15 – 16:30 – proglašenje triju najupornijih/najizdržljivijih i uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael 

16:30 – 18 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON 

Petak, 24. svibnja – maturanti plešu QUADRILLU 

12 – 13 – Kapucinski  trg – maturanti plešu Quadrillu 

14 – 16 – Park mladih  – nastup DJ DETRON 

16 – 18– Park mladih – nastup DJ (KVART TAKEOVER) – karaoke – nagrade: ulaznice za festival 

U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša/jak vjetar) program će se odvijati u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba