U sklopu Međunarodnog dana obitelji

LIJEPA GESTA: Učenici OŠ Franje Horvata Kiša posjetili Dom za odrasle osobe Lobor-grad

Objavljeno: 23.05.2024. zagorjeinternational

Obitelj je oduvijek temelj svakoga društva, ona pružajući osjećaj pripadnosti i identiteta sudjeluje u oblikovanju vrijednosti i uvjerenja djece koja izrastaju u samostalne i odgovorne pojedince. Imajući to na umu, Opća skupština Ujedinjenih naroda 1994. godine proglasila je 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji kao odgovor na promjene ekonomskih i društvenih struktura koje utječu na stabilnost i strukturu obitelji u različitim dijelovima svijeta.  

Osnovna škola Franje Horvata Kiša, u okviru svoje kulturne i javne djelatnosti te obilježavanja dana od kulturnog značaja, obilježila je spomenuti dan odlaskom u Dom za odrasle osobe Lobor-grad.  

Učenici trećeg i četvrtog razreda te dio učenika drugog razreda matične škole u pratnji učiteljica Paule Hutinski, Vlaste Novački te ravnateljice Škole posjetili su korisnike doma gdje je održan prigodan kulturno-umjetnički program.  

Sve nazočne pozdravila je i ravnateljica doma Lobor-grad, Darinka Sviben, te ravnateljica OŠ Franje Horvata Kiša, Valerija Debeljak koje su naglasile da međugeneracijska solidarnost i senzibilizacija s osobama treće životne dobi omogućuju aktivnije uključivanje starijih generacija u edukaciju mladih, ali i spremnost mladih generacija da uče i vrednuju tradicijska znanja. 

Posjet se nastavio održavanjem radionica vezilja za učenike te igranjem društvenih igara s korisnicima doma. Suradnjom Doma i Škole učenicima škole omogućen je takozvani prijenos tradicijskih znanja mladim budućim naraštajima koji je obuhvatio tehnike i vještine ručnog veza. 

Očuvanje tradicije vezilja važno je za održavanje kulturnog identiteta loborskog kraja i kontinuiteta tradicije. Ovogodišnjim je obilježavanjem Međunarodnog dana obitelji i učeničkim posjetom Lobor-gradu obnovljena suradnja Lobor-grada i Osnovne škole Franje Horvata Kiša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba