Olakotna okolnost jer vozač ima 17 godina?!

APSURD NAD APSURDIMA: Pijan Porscheom ubio dvoje ljudi. Za kaznu dobio pisanje eseja

Objavljeno: 23.05.2024. zagorjeinternational

Apsurdna kazna za prometnu nesreću izazvala je bijes u Indiji nakon što je tinejdžeru, koji je navodno vozio pijan i usmrtio dvoje ljudi, za kaznu dobio da napiše esej, prenose 24sata

Nesreća se dogodila prošlog vikenda kada je 17-godišnjak jurio kroz grad Pune u Porscheu, udario motocikl i usmrtio dvoje ljudi, piše NDTV. Maloljetnika su priveli te izveli pred Sud za maloljetnike, gdje je pušten uz jamčevinu. Dobio je za kaznu od 15 dana društveno korisnog rada te zadatak napisati esej o sigurnosti na cestama.  

Sudeći prema snimkama iz ugostiteljskog objekta mladić i njegovo društvo bili su vidno pijani. 

– Bijes je porastao nakon ovoga. Prema informacijama policije, dječak ima 17 godina i 8 mjeseci. Ovo je gnjusan zločin – rekao je  zamjenik glavnog ministra savezne države Maharashtra Devendri Fadnavis. 

Ova kontroverzna presuda dolazi unatoč izmjenama indijskih zakona o maloljetnicima iz 2015. godine, koje dopuštaju da se djeci starijoj od 16 godina sudi kao odraslima. 

Snimka nadzorne kamere, nekoliko trenutaka prije nesreće, prikazuje bijeli Porsche kako juri glavnom prometnicom. 

– Otac maloljetnika uhićen je jer je navodno dopustio sinu da vozi iako je bio maloljetan – objavio je policijski komesar grada Pune Amitesh Kumar te dodaje kako je zakonska dob za vožnju u Indiji 18 godina. 

– Usvojili smo najstroži mogući pristup i učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da dva izgubljena mlada života dobiju pravdu, a optuženi bude propisno kažnjen – nastavio je. 

Društvenim mrežama nižu se negativne reakcije 

-17-godišnji sin iz bogatog kućanstva koji vozi Porsche pod utjecajem alkohola uhvaćen je i od njega se traži da napiše esej.Zašto eseji onda nisu dodijeljen vozačima kamiona ili autobusa? – pita se na X-u Rahul Gandhi, vođa glavne indijske oporbe, Indijskog nacionalnog kongresa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba