“Ovo nije sprint, nego početak jednog maratona”

NOVA SEZONA: Popularna TV emisija ‘Život na vagi’ ovaj se put snima u Međimurju

Objavljeno: 22.05.2024. zagorjeinternational

Jučer je počelo snimanje osme sezone popularne RTL-ove emisije Života na vagi. Nova sezona snima se u Međimurju u Toplicama Sveti Martin.

Suočeni smo s nečim što nikako nije razlog za ponos – dvije trećine odraslog stanovništva, odnosno, 1,2 milijuna ljudi i više od trećine djece u dobi od devet godina imaju prekomjernu tjelesnu težinu ili su pretili! Epidemija debljine jedan je od najvećih svjetskih zdravstvenih problema, a Hrvatska je na vrhu europske ljestvice!

– Podaci su, nažalost, poražavajući. ‘Život na vagi’ je ovdje za sve koji žele promijeniti svoj život nabolje. Uvijek ističemo, debljina je bolest. Naši kandidati mogu pomoći sebi i nadamo se inspirirati gledatelje na promjenu – rekao je producent emisije Vanja Meandžija.

Novih odvažnih 16 kandidata osme sezone ‘Života na vagi’ odlučilo je prestati biti dio porazne statistike, a osim njihovih bližnjih koji se nadaju da će uspjeti u borbi s kilogramima, uz njih će biti oni koji su sigurni da oni to mogu i ostvariti – njihovi treneri Mirna Čužić i Edin Mehmedović.

Mirna jedva čeka da počnu s treninzima, baš kao Edo koji također da ima prvi dojam o kandidatima osme sezone.

– Svidjela mi se grupna dinamika koju su stvorili u prvom izazovu. Podržavaju jedno drugo, jako su otvoreni, komunikativni i veseli. Kao da još uvijek nisu svjesni gdje su došli – kroz smijeh kaže Edo.

A kad je o odnosima riječ, oko jednog se kandidati doista ne moraju brinuti – voditeljica Marijana Batinić uvijek je tu za njih, spremna za lijepu riječ, utjehu, podršku i dobronamjerni savjet Najbolje što mogu za sebe napraviti jest da se prepuste ovom projektu.  

– ‘Život na vagi’ nije sprint, nego početak jednog maratona u kojem će imati podršku i pomoć, ali naučiti puno toga što će im biti itekako važno jednog dana kad se vrate kući. A možda je najvažnije da razviju empatiju prema samima sebi, a ne da se prepuste nekom sažaljenju. Pred njima su veliki izazovi, ali nisu sami – zaključila je Marijana.

Pred kakvim će se izazovima naći kandidati osme sezone ‘Života na vagi’ da bi sretnije i zdravije živjeli gledatelji će doznati ove jeseni – samo na RTL-u!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba