Hodači prolaze ispod duginih boja

ZAGREB: Održava se ‘Hod za život’ uz ritmove ‘Rim Tam Tagi Dim’. Interventna okružila aktiviste

Objavljeno: 18.05.2024. zagorjeinternational

Danas se u Zagrebu održava deveti “Hod za život”, manifestacija kršćanska kojima je krajnji cilj zabrana pobačaja. Kao i obično, povorka hodača će u svojoj šetnji prijeći preko glavnog zagrebačkog trga, piše Index

Okupljanje započinje u 10:30 na Trgu Republike Hrvatske, kod HNK. Tijekom održavanja “Hoda za život” u Zagrebu, privremeno će biti reguliran promet na sljedećim lokacijama: HNK – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića – Praška ulica – Zrinjevac. 

Jučer su na glavnom zagrebačkom trgu i drugim gradskim jarbolima povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije postavljene zastave duginih boja i Zagreb Pridea, organizacije koja se bori za ljudska prava LGBT osoba. Tako će hodači u organizaciji udruge U ime obitelji danas hodati ispod zastava duginih boja. 

Aktivistice dočekale “Hod za život” pred Trgom. Neke sjede na tlu. Interventna policija ih je okružila. Jedan od hodača pitao je aktivistice “Pošto tarifa?”, na što su interventni policajci otišli porazgovarati s njim. 

Policija tijekom prolaska kolone okružuje aktivistice.  

“Hod za život” će se održati i u gradovima diljem Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba