MARIJA BISTRICA: Na području općine u tijeku su milijunski radovi

MILIČKI: Ogromne količine materijala će se pojaviti nakon probijanja tunela ‘Podgrađe’ od 715 metara

Objavljeno: 18.05.2024. zagorjeinternational

Marija Bistrica je veliko gradilište. Gradi se Aglomeracija, a aktualni su i radovi na vodoopskrbnom sustavu Globočec čija je vrijednost preko pet milijuna eura.  

Kako je za Radio Stubicu istaknuo načelnik Josip Milički trebali bi krenuti i radovi na vodoopskrbnom sustavu Selnica jer namjera je pokriti dijelove naselja koji još uvijek nisu u javnoj vodoopskrbi. 

– Aktivne su i Županijske ceste te su asfaltnim slojem prevukle cestu u Poljanici Bistričkoj u dužini jednog kilometra. I Hrvatske ceste provele su rekonstrukciju kolničkog trupa na cesti D307 prema Stubici. Izrađuje se i projektna dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju ceste D29 u centru Marije Bistrice do Zlatar Bistrice u sklopu koje bi se izgradio nogostup u onim dijelovima gdje ga nema jer cilj je da nogostup ide skroz do Zlatar Bistrice i da se u potpunosti rekonstruira kolnički trup – istaknuo je Milički.  

U tijeku je i otkup zemljišta za trasu na kojoj će prolaziti “brza cesta”, a natječaj za izvođača je u tijeku. 

– Stižu nam i upiti za deponij ogromnih količina materijala koji će se pojaviti nakon probijanja tunela “Podgrađe” od 715 metara – rekao ja načelnik.  

Među lokalnim projektima ističe se rekonstrukcija i modernizacija nerazvrstanih cesta u iznosu od preko dva milijuna kuna. 

Dogradnja tri paviljona na dječjem vrtiću teče prema planu, u PŠ Laz priprema se otvorenje ispostave Dječjeg vrtića s obzirom na to da su radovi pri samom kraju. Priprema se dokumentacija za buduću zgradu knjižnice.  

– Dobili smo zgradu od Vlade RH, naša je namjera da je pretvorimo u knjižnicu. Krenuli smo i u projektiranje budućeg Muzeja drvenih igračaka i licitara. Obišli smo pozitivne primjere po RH. U Pleternici postoji Muzej bećarstva. Jako je atraktivan postav, svidio nam se i radimo u tom smjeru. Dosta je ozbiljan projekt, ali veseli nas da je ušao u Strateški plan kapitalnih projekata naše Županije od koje očekujemo određenu pomoć i sufinanciranje – naglasio je Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba