Bilo je tu brojnih radionica, holograma, VR naočala te naravno - promatranja zvijezda

ASTRO KAMP: Putovanje svemirom oduševilo učenike u Hrašćini

Objavljeno: 18.05.2024. zagorjeinternational

U OŠ Vladimir Nazor Budinščina, PŠ Hrašćina održan je ‘ASTRO KAMP – ASTRO TRACK – putovanje svemirom 2024.’, kojem je cilj popularizacija astronomije.  

ASTRO učionicu, koja  je opremljena hologramom, VR naočalama i ostalom opremom, svojom su opremom upotpunili predavači popularizatori znanosti, profesori Krešimir Čanić i Roberto Vidović. 

Ravnateljica škole, Renata Kreber -Mikšaj, obratila se okupljenima i zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, kao i KZŽ koja je prepoznala značaj ovog projekta i dodijelila im financijska sredstva. 

Učenici su potom sudjelovali u raznovrsnim radionicama koje su za njih osmislili i realizirali učitelji. Sudjelovalo je 70-ak učenika Matične i Područne škole koji su u poslijepodnevnim i večernjim satima odradili mnogobrojne aktivnosti kao što su crtanje planeta kredom, bojanje lampiona u boje planeta te Astro Tracku gdje su učenici saznali mnoge pojedinosti o planetima.  

Nakon večere uslijedila je zabava uz ples po kodovima te “dječji disko“. Prije promatranja zvijezda i nebeskih tijela, učenici su uz prethodno obojene lampione u mraku putovali svemirom od planeta do planeta kod kojih su saznali mnoge zanimljivosti o njima. 

Učenici, ali i roditelji izrazili su zadovoljstvo ovim projektom te su poželjeli da ovakvih, ali i drugih događanja bude što više.  

– Zahvaljujemo Srednjoj školi Konjščina i ravnateljici Milojki Rataić na suradnji i donaciji modela planete Zemlje kao replike North Capea – turističkog simbola poznatog u cijelom svijetu. Također, zahvaljujemo gospodinu Miji Đukiću na donaciji teleskopa koji će sigurno podignuti nivo naših astro istraživanja – poručili su, uz napomenu kako je ASTRO KAMP realiziran zahvaljujući sredstvima Participativnog proračuna Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba