S ciljem razmjene iskustava i buduće suranje na projektima

DONJA VOĆA: Načelnica Kočet sa suradnicima posjetila Općinu Csanytelek u Mađarskoj 

Objavljeno: 13.05.2024. zagorjeinternational

Načelnica Kočet, zajedno sa suradnicima i predstavnicima udruga, posjetila je Općinu Csanytelek u Mađarskoj, na poziv načelnika Erharda Gyula. 

Svrha posjeta Općini Csanytelek je razmjena iskustava na raznim područjima, ali i razvoj suradnje po pitanju raznih budućih projekata. Posebno se naglasak stavio na razmjenu iskustava i projekata među udrugama civilnog društva, ali i međusobno bolje upoznavanje i razmjena ideja o zajedničkim suradnjama društava civilnog sektora s području obiju općina.

Lokalno stanovništvo, u Csanyteleku, uz vodstvo Načelnika Erharda, veoma se zalaže za obnovu i zaštitu kulturne materijalne i nematerijalne baštine i njezino aktivno povezivanje s turizmom i gospodarstvom i to s posebnim veseljem i ponosom ističu. 

– Da biste razumjeli drugoga, prije svega morate osvijestiti svoj vlastiti kulturni identitet i upravo na tom području postoje velike sličnosti u viziji za razvoj naših općina. Ovo je prilika za obogatiti se tuđim iskustvima, od njih učiti i primijeniti ih u našoj sredini! Veoma nas, sve zajedno, raduje nastavak ovog divnog prijateljstva i realizacija budućih zajedničkih projekata. – istaknula je načelnica Kočet. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba