Nakon žalbe NK Golubovca, povjerenik za natjecanje donio novu odluku:

Utakmica Ilovac – Golubovec registrira se rezultatom 3:0 za Ilovac!

Objavljeno: 20.04.2024. Milorad Videković

Utakmica 19. kola 4. NL Središte skupine A između Ilovca i Golubovca koja nije odigrana 24. ožujka zbog kašnjenja liječnika 20 minuta (pravila govore o maksimalnih 15 minuta), trebala se odigrati 17. travnja, no, na takvu odluku klub iz Golubovca uložio je žalbu, a najnovija Odluka povjerenika za natjecanje iznenadila je Golubovčane.

Povjerenik za natjecanje zaključio je da NK Golubovec nije postupio u skladu s Općim pravilom Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, da momčad neopravdano nije nastupila na utakmici 19. kola te da se utakmica registrira rezultatom 3:0 u korist Ilovca.

U podugačkom obrazloženju Odluke, između ostalog, stoji da se trebaju cijeniti napori NK Ilovca kao domaćina, koji je učinio sve da bi spriječio odgodu utakmice. U prilog tome ide činjenica da je zamjenski liječnik, unatoč nesreći, stigao na stadion u 10.20 sati (20 minuta nakon zakazanog početka utakmice). Međutim, navodi Povjerenik u odluci, NK Golubovec, iako su se svi uvjeti za odigravanje utakmice stekli 20 minuta nakon zakazanog početka, odbio je nastupiti, ne uvažavajući niti višu silu, niti napore kluba domaćina.

Pritom je, navodi dalje povjerenik, NK Golubovec propustio postupiti u skladu s Općim pravilom Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova, koje glasi: 

– Nogometni djelatnici i klubovi trebaju se ponašati sukladno načelima sportskog ponašanja koja se temelje na uvažavanju sportskog protivnika, gledatelja i nogometne organizacije, zalaganju za punu regularnost natjecanja, suzdržavanju od svih nedopuštenih radnji, afirmaciji i popularizaciji sporta, poštenju i časti te svim ostalim oblicima ponašanja kojima se promiče nogometni sport – navodi se.

Slijedom navedenog, stoji u Odluci, a s obzirom da momčad NK Golubovec neopravdano nije nastupila na utakmici 19. kola, povjerenik za natjecanje registrira utakmicu po službenoj dužnosti s 3:0.

NK Golubovec i protiv ove će Odluke moći uložiti žalbu u roku osam dana od njenog primitka. Saga se nastavlja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba