TOČNO ZA MJESEC DANA: Baš pravi poklon za 102. rođendan prvog hrvatskog predsjednika, kada će biti i svečano otvoren

U VELIKOM TRGOVIŠĆU NIKNUO LJEPOTAN: Centar za kulturu dr. Franjo Tuđman pred samim je završetkom

Objavljeno: 14.04.2024. Alen Brodar

Među prvima smo ušli u gotovo završen prostor koji će postati društveni punkt rodnog mjesta prvog hrvatskog predsjednika. Centar za kulturu dr. Franjo Tuđman u Velikom Trgovišću pred samim je završetkom, ostalo je samo ‘završno šminkanje’, a kako je najavio načelnik Robert Greblički, bit će to pravi poklon za 102. rođendan Franje Tuđmana, 14. svibnja, kada Općina slavi svoj dan i kada će Centar biti i svečano otvoren.

1,3 milijuna eura

Prostor Doma kulture ‘dao je svoje’ te mu je bila potrebna obnova koja se vrši po projektu ‘Rekonstrukcija zgrade javne namjene “Centar za kulturu dr. Franjo Tuđman”, prijavljenog na natječaj Operacija 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.


Ukupna vrijednost radova iznosi 1.360.252 eura, a financira se iz tri izvora – Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj s 995.876 eura, zatim kroz Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s 192.187 eura, dok preostali dio dolazi iz proračuna Općine Veliko Trgovišće.

Dva nova djelatnika

– Opći cilj projekta je poboljšanje životnih uvjeta stanovnika općine te poboljšanje uvjeta za izvođenje društvenih i kulturnih aktivnosti kroz uspostavu središnjeg mjesta za druženje i razonodu te organizaciju slobodnog vremena lokalnog stanovništva. Prostor će koristiti lokalne udruge za društvene aktivnosti: održavanje radionica, sastanaka te sjednica i skupština, dok će ujedno prostor služiti za održavanje raznih kulturnih događanja poput izložbi, predstava, raznih svečanosti i evenata – zaključio je načelnik Greblički, dodavši kako će kulturni centar biti uspostavljen i opremljen na dva kata, ukupne veličine 781 metar kvadratni, te će biti zaposlena dva nova djelatnika na poslovima održavanja objekta i njegovog okoliša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba