Odlična vijest

POKLON ZA 100. ROĐENDAN: Zabočki vatrogasci dobivaju višenamjensku autocisternu za pitku vodu

Objavljeno: 13.04.2024. zagorjeinternational

Kroz svoju dugogodišnju tradiciju zabočki vatrogasci svoju ljubav prema vatrogastvu prenose s koljena na koljeno i nije neobično da se ovdje moglo vidjeti po tri i više generacija jedne obitelji. Posljednjih smo godina svjedoci velikih prirodnih katastrofa, od potresa, požara do poplava i pandemije, i u takvim teškim trenucima prvi na licu mjesta su vatrogasci dobrovoljci. Bez njih nema sigurnosti za sve nas. 

Vatrogasci štite imovinu svojih sugrađana i njihova svakodnevica nije laka, ali je obilježena dobrotom i čovjekoljubljem. Zato je odlična vijest da je Vlada RH na svojoj je sjednici održanoj 10. travnja, u vrijednosti od 331.250 eura donijela odluku kojom će DVD-e Zabok dobiti na korištenje višenamjenske autocisterne za prijevoz pitke vode kapaciteta 7000 litara. Samim time povećat će se spremnost zabočkih vatrogasaca pri intervencijama kao i sigurnost građana i njihove imovine. Cisterna će služiti za dovoz i podjelu pitke vode za stanovništvo, a u slučaju potrebe vatrogasci će ju koristiti za brze i učinkovite intervencije.  

Isporuka se očekuje početkom srpnja ove godine i to će zasigurno biti lijepi poklon društvu za njegovu stotu obljetnicu djelovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba