Radove na održavanju vodotoka obišli gradonačelnik Jenkač i direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i gornju Dravu Rezo

NOVI MAROF: Na području grada samo ove godine uloženo preko 215.000 eura za obranu od poplave

Objavljeno: 11.04.2024. zagorjeinternational

Na području Novog Marofa u tijeku je čitav niz ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a jedan od ulagača su i Hrvatske vode. Naime, na novomarofskom području nalazi se velik broj vodotoka koje redovno održavaju Hrvatske vode, a radove su u srijedu obišli gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i gornju Dravu, Milan Rezo.

Kako je istaknuto prilikom obilaska, do sada je uređeno korito rijeke Bednje u Ključu u dužini od 600 metara i vrijednosti oko 60.000 eura. Radilo se i u Možđencu na Rakovom potoku čiji su radovi iznosili oko 20.000 eura, nakon čega se krenulo na uređenje potoka Koroščak i njegovog pritoka Leskovec gdje je uređeno 720 metara potoka i izmijenjena su dva propusta, a vrijednost radova je bila oko 30.000 eura.

Nastavlja se i uređenje potoka Koroščak u Novom Marofu, gdje vrijednost radova iznosi oko 50.000 eura, dok su radovi na njegovom pritoku Sukek iznosili oko 20.000. Ujedno su odrađene i hitne intervencije na vodotocima ispod bolnice i kod poduzetničke zone, a prošle godine uređen je i kanal S-30 u vrijednosti oko 40.000 eura. 

Direktor Hrvatskih voda Rezo istaknuo je kako Hrvatske vode svake godine na području Novog Marofa ulažu velika sredstva.

– U prvom kvartalu 2024. godine na području grada u preventivne, redovne i izvanredne mjere obrane od poplave uloženo je približno 215.000 eura. Prosječno, na području Novog Marofa, Hrvatske vode su kroz protekle godine do sada ulagale između 350 i 500.000 eura kroz svoje aktivnosti, s obzirom na to da se radi o gradu Novom Marofu kao najvećem površinskom dijelu koje obuhvaća našu najveću rijeku Bednju što se tiče malog sliva Plitvice i Bednje – rekao je Rezo.

Zadovoljstvo radovima istaknuo je novomarofski gradonačelnik.

– Hrvatske vode kontinuirano ulaže na području Novog Marofa i ovim im putem zahvaljujem na redovitom održavanju vodotoka na našem području. Tu se radi o velikim investicijama koje Grad sam ne bi mogao provesti, bar ne u tolikom omjeru, jer na našem području se nalazi veliki broj vodotoka. Godinama njegujemo dobru suradnju sa Hrvatskim vodama i vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti – poručio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba