Društvo djeluje neprekidno već 43 godine i ima 55 članova

Održana godišnja skupština DVD-a Škarićevo

Objavljeno: 08.04.2024. zagorjeinternational

U petak, 5. travnja održana je redovna izvještajna godišnja skupština DVD-a Škarićevo u prostorijama DVD-a koju je otvorio predsjednik DVD-a Škarićevo Damir Kozina, a na kojoj je gost bio i gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović. Društvo djeluje neprekidno već 43 godine i ima 55 članova.

Prošle godine članovi su bili na brojnim osposobljavanjima pa su tako četiri člana društva položila stručni ispit za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima, jedan član osposobljen je za vozača C kategorije, dva člana osposobljena su za rukovanje motornom pilom te četiri člana za rukovanje aparatima za zaštitu dišnih organa. Prema strukturi osposobljenosti za vatrogasna zvanja, DVD Škarićevo u svojim redovima ima jedanaest članova osposobljenih za vatrogasca, petnaest vatrogasaca prve klase, dva vatrogasna dočasnika, šesnaest vatrogasnih dočasnika prve klase i jednog vatrogasnog časnika prve klase.

U prošloj godini društvo je imalo šest intervencija i šest radnih akcija. Kao i svake godine, članovi su sudjelovali na hodočašću vatrogasaca u svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, čuvali su Isusov grob u župnoj crkvi Petrovsko i s članovima DVD-a Petrovsko proslavili Dan svetog Florjana, u suradnji s članovima DVD-a Petrovsko i JVP-a Krapina sudjelovali su u javno-pokaznoj vježbi u Petrovsko, a održali su i predavanje te prezentaciju vatrogasne djelatnosti, opreme i vozila učenicima Osnovne škole Augusta Cesarca iz Krapine i Područne škole Škarićevo. Također su odradili i vježbu evakuacije iz zgrade Područne škole u suradnji s JVP-om Krapina.

Članovi DVD-a rado pomažu i na gradskim manifestacijama pa su tako tradicionalno dežurali na Tjednu kajkavske kulture u Krapini. Posebno valja istaknuti njihov rad s najmlađima, naime u prošloj godini održano je čak 26 sastanaka vatrogasne mladeži. Gradonačelnik Gregurović pohvalio je rad DVD-a Škarićevo, istaknuo kako cijeni njihov hvalevrijedan rad usmjeren na dobrobit zajednice te da će Grad kao i do sada podupirati i osnaživati njihovo djelovanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba