Proglašena je krivom i osuđena na osam mjeseci uvjetnog zatvora

Vesna (69) poprskala policajce suzavcem. Uhićena je

Objavljeno: 07.04.2024. zagorjeinternational

Ratoborna umirovljenica uhićena je nakon što je policajce koji su došli na intervenciju poprskala suzavcem, piše Danica.

Prema presudi donesenoj ovih dana, sve se dogodilo u listopadu oko 9:20 u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu. Policajci su tamo stigli na poziv gospođe koja je rekla da je susjeda Vesna (69) napada. Stigla su tri policajca koja su Vesni odmah pojasnila razloge dolaska te od nje zatražila osobnu iskaznicu.

– Ona je otišla po osobnu iskaznicu, da bi se nakon nekoliko trenutaka vratila do policijskih službenika, oštećenog D. i K., držeći u rukama sprej s nadražujućom tvari, takozvani suzavac. U nakani da spriječi policijske službenike u obavljanju dužnosti poprskala ih je suzavcem u predjelu očiju. Uslijed toga su policijski službenici D. i K. zadobili crvenilo očiju, nakon čega su svladali i priveli Vesnu u policijsku postaju. Time je ona počinila kazneno djelo protiv javnog rada, prisilom prema službenoj osobi – naveo je sudac u presudi.

Vesna je proglašena krivom i osuđena na osam mjeseci uvjetnog zatvora plus plaćanje 100 eura troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna. Vesna je dosad bila neosuđivana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba