Traje verbalni rat između predsjednika i ministra

MILANOVIĆ U PREGRADI: Butković je gotov, ostat će bez svega

Objavljeno: 07.04.2024. zagorjeinternational

Predsjednik Zoran Milanović stigao je danas u Pregradu, točnije u Brege Kostelske, gdje sudjeluje na svečanosti zatvaranja manifestacije ‘Kostelska uskrsna pištola’.

Prvo je komentirao svoj javni verbalni sukob s ministrom prometa Olega Butkovića, prenosi N1.

– To je trgovanje utjecajem, radi manjih stvari su ljudi išli u zatvor na godinu dana – rekao je o komunikaciji Butkovića i Josipe Rimac.

– Zato je živčan i divlja – dodao je Milanović.

Verbalni rat

Podsjetimo, Butković je jučer pozvao Milanovića da odgovori na dva pitanja.

– Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom? Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman? – upitao je ministar predsjednika.

– Oklevetao je čovjeka kojem je to velika reputacijska šteta, kad ti netko kaže da si pod sankcijama, da si Putinov prijatelj, to ljudima smeta. Ako nije istina, utuživo je. On će ih proganjati kao vrag grešnu dušu. Ostat će bez krčme, krave, kamiona, sve će mu uzeti. Taj čovjek nikad nije bio pod sankcijama, nikakve mu usluge nisu trebale – kazao je Milanović te se opet osvrnuo na Butkovića:

– Sad je gotov. Obračunat ćemo se s lopinama iz HDZ-a. Banožić je ubio čovjeka. Gdje je optužnica? Što se traži, peti metak kao kod Kennedyja? – zaključio je predsjednik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba