Uređeno je i novo parkiralište te okoliš zgrade

Ordinacije Doma zdravlja u Domašincu dobivaju novo ruho

Objavljeno: 06.04.2024. zagorjeinternational

Međimurski župan Matija Posavec i ravnateljica Doma zdravlja Vlatka Pleh obišli su u petak ordinacije Doma zdravlja u Domašincu u kojima teku završni radovi na uređenju interijera, te razgledali novo parkiralište i okoliš zgrade.

– Međimurska županija i Dom zdravlja Čakovec konstantno ulažu u opremanje i obnovu ordinacija, kako bi djelatnici i pacijenti imali primjerene uvjete. Pri tome se osobita pozornost poklanja manjim sredinama u cilju izjednačavanja standarda svih ordinacija Doma zdravlja u našem kraju, a uređenje parkirališta, okoliša te samih ordinacija u Domašincu jedan su od primjera te strategije – istaknuo je župan Posavec.

‘Hvala na podršci’

Ravnateljica Pleh dodaje da je sljedeći korak u dosezanju tog cilja uređenje interijera ordinacije u Orehovici za što je Međimurska županija aplicirala i dobila sredstva putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

– Također, nastavlja se adaptacija prostora u Prelogu, a uskoro slijedi i izgradnja pješačke rampe prema ulazu u zgradu Doma zdravlja u Čakovcu, čime će se postići još lakša pristupnost osobama smanjene pokretljivosti – rekla je ravnateljica te zahvalila županu Posavcu i Županiji na kontinuiranoj podršci.

Dom zdravlja Čakovec i u 2024. godini nastavlja s ulaganjima u obnovu i opremanje ordinacija u cilju stvaranja što boljih uvjeta pacijentima i djelatnicima ustanove. Nakon što su kompletno adaptirane ordinacije dentalne medicine u Goričanu i Domašincu, nabavljene su suvremene stomatološke jedinice i namještaj, pa je novo ruho ordinacija vjerno zrcalo razine kvalitete usluge te standarda međimurskog zdravstva i Doma zdravlja Čakovec. Opremanju ordinacija dentalne medicine u spomenutim mjestima, prethodila je rekonstrukcija instalacija, montaža novih podova i zamjena unutarnje stolarije.

Radovi u ambulantnim prostorima Doma zdravlja u Domašincu i dalje traju, te su nedavno sanirani sanitarni čvorovi.

Ugodna atmosfera

– Početkom godine obnovljene su i dvije ordinacije patronažnih sestara u Murskom Središću, gdje je zamijenjen pod i postavljen novi namještaj, a time stvorena ugodna atmosfera. Radi se o ordinacijama savjetovališta za djecu te mjestu gdje se obavljaju telemedicinske usluge. Prije dolaska novih liječnika obiteljske medicine, u ordinacijama u Prelogu i Svetoj Mariji kompletno su adaptirane ordinacije, te montiran nov i funkcionalan namještaj. U zgradi Doma zdravlja u Čakovcu također je uloženo u uređenje ordinacija obiteljske medicine i novu pedijatrijsku ordinaciju – dodaje ravnateljica Pleh.

Obilasku ordinacija u Domašincu prisustvovali su i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, glavna sestra Doma zdravlja Čakovec Irena Mađarić Tuksar, predsjednica Općinskog vijeća Domašinca Dijana Novak te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Samanta Kocijan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba