ZABOK: 28. Smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko - zagorske županije

PRAZNIK ZA ŽICE: “Dođite i uživajte u sat i pol tamburaškog muziciranja i glazbe”

Objavljeno: 05.04.2024. zagorjeinternational

‘Praznikom za žice’ može se smatrati 28. Smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko – zagorske županije, koja će se održati u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku u nedjelju, 14. travnja s početkom u 16 sati.

Kako nam kažu iz Zajednice amatera kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije (ZAKUU KZŽ), škola pruža domaćinstvo i suorganizaciju izuzetno puno događaja kulturnog obilježja, a jedna od njih je i ova smotra.

11 sudionika

Nastupit će četiri tamburaška koncertna orkestra i jedan folklorni orkestar, zatim pet tamburaških sastava te jedan osebujan glazbeni sastav koji uz tamburu u glazbenoj izvedbi ima i druge instrumente u revijalnom dijelu.

Nastupit će KUD Belec iz Belca, ‘Črni Tomaši’ iz Lobora, KUD Ljudevit Gaj iz Mača, Kulturno-edukacijska udruga ‘Kaj’ iz Zlatar Bistrice, KUD Laz iz Laza, KUD Mihovljan iz Mihovljana, KUD Sveti Križ Začretje iz Svetog Križa Začretja, KUD Matija Gubec iz Gornje Stubice, KUD Lovro Ježek iz Marije Bistrice i Kulturno-prosvjetno društvo ‘Zlatarjeve’ iz Zlatara.

Svi navedeni orkestri i sastavi ostvarili su brojne uspjehe ne samo na županijskim smotrama, već i na događajima višeg ranga u Hrvatskoj te na međunarodnoj sceni.

Važno je sudjelovati

Osnovni smisao ovakvih smotri je poticaj na unapređenje i omasovljenje tamburaških ansambala u jednogodišnjem ogledu stanja i napretka pojedinih udruga. Samo sudjelovanje je uspjeh, a blagi natjecateljski karakter djeluje kao dodatni stimulans unapređenju kvalitete.

Prateći rad ne samo nabrojenih anasambala, već i onih koji u realnom vremenu ne sudjeluju može se bez dvojbe konstatirati uzlazna putanja u smislu kvalitete izvođenja i tamburaškog umijeća, poručuju iz ZAKUU KZŽ. Dođite i uživajte u sat i pol tamburaškog muziciranja i glazbe!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba