OTVOREN 17. GFUK: "Još malo i festival je punoljetan!"

“GFUK se širi, to je znak da Zagorci i Zagorke vole kulturu”

Objavljeno: 05.04.2024. zagorjeinternational

Predstavom ‘Krava na granici’ danas je otvoren 17. po redu Glumački festival u Krapini, popularni GFUK! U krcatoj krapinskoj Festivalskoj dvorani nije bilo mjesta za sve one koji su se zaželjeli dobre glume i smijeha.

Komedija, zabava i veselje

Direktor festivala i poznati glumac Adam Končić ponosan je na činjenicu da je GFUK došao blizu punoljetnosti.

– Prekrasno je da 17. izdanje festivala otvara Komedijina predstava mog dragog prijatelja Vida Baloga, čije je ovo prvo gostovanje van samog kazališta Komedija. To je samo jedan od četiri premijerna naslova koje dovodimo ove godine u Krapinu nakon njihovih premijera u Zagrebu. Konkretno, sutrašnje ‘Kraljevo’ Miroslava Krleže u režiji Kreše Dolenčića je također predstava koja po prvi put gostuje van Zagreba nakon premijere. Isto tako, 13. travnja imamo satiričko kazalište Kerempuh koje gostuje sa svojom predstavom ‘Pljuska’ isto prvi puta nakon premijere. Imamo i predstavu ‘Sretni ljudi’ kazališta Lectirum, koja je nedavno imala premijeru u Zagrebu i također gostuje po prvi puta van glavnog grada te će se uigrati kroz naš festival. Pozivam sve koji su željni dobrih kazališnih priča, komedije, zabave i veselja da dođu na predstave diljem cijelog Zagorja gdje imamo 20 predstava – poručio je Končić.

“Kazalište dolazi k nama”

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović također se ponosi GFUK-om, koji je nakon Tjedna kajkavske kulture postao najposjećeniji gradski događaj.

– Grad Krapina se uistinu može pohvaliti brojnim manifestacijama tijekom godine, pa je tako i GFUK postao nezaobilazan, festival kojeg Grad podupire od samih početaka na sve moguće načine, uključujući i naše ustanove poput Turističke zajednice i Pučkog otvorenog učilišta. Drago mi je da kazalište dolazi ovdje k nama, iako mi imamo redovite kazališne predstave, ali sigurno da nam je svima puno lakše kad kazalište dođe k nama, nego da idemo u Zagreb ili Varaždin – kazao je Gregurović.

– Interes je velik i ne smanjuje se kroz godine, GFUK se širi, što mi je posebno drago i to je znak da Zagorci i Zagorke vole kulturu – dodao je gradonačelnik Krapine.

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek kratko je poručila:

– Glumački festival u Krapini počinje 17. puta, riječ je o jednoj odličnoj manifestaciji koja je na karti kulturnih događanja značajna manifestiacija. Važno je da imamo prekrasne predstave renomiranih kazališta i glumačkih družina i ovim putem čestitam Adamu Končiću i cijeloj ekipi što i ove godine donose sjajne predstave u Zagorje. Krapinsko – zagorska županije sve ove godine podupire GFUK na veselje svih Zagorki i Zagoraca – zaključila je Petek.

U Krapini su na rasporedu još sljedeće predstave:

‘Kraljevo’, 6. travnja

‘Pljuska’, 13. travnja

‘Ko je tu lud’, 20. travnja

Prodaju se ulaznice i za ‘GFUK i po Zagorju’, koji se također održava od 5. do 21. travnja. Mjesta koja prodaju ulaznice su:

Mokrice (Punkt Beer House) 10 €
Marija Gorica 6 €
Krapinske Toplice 5 €
Marija Bistrica 5 €
Kraljevec na Sutli 5 €
Konjščina 5 €
Klanjec 2 €

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba