TUGA U KRAPINI: Nitko i dalje ne može vjerovati da Jože više nema, u crowdfunding kampanji za obitelj prikupljeno gotovo 14.000 eura

“Bio mi je kao brat, duša od čovjeka, uvijek za zezanciju…”

Objavljeno: 05.04.2024. zagorjeinternational

Cijela Krapina u nevjerici tuguje za Josipom Štrokom, koji je preminuo u srijedu nakon što je brutalno pretučen u Irskoj. Podsjetimo, Josip (31), rodom iz Podgore Krapinske i David D. (28) iz Strahinja Krapinskog napadnuti su prošle subote u Clondalkinu, predgrađu glavnog grada Irske, Dublina.

Dečki su napadnuti oko 22 sata u blizini područja Grange View na istoku Clondalkina. Policija vjeruje da su ih napala četiri muškarca. Istražitelji su rekli da su pribavili kvalitetne snimke incidenta koje su načinile sigurnosne kamere. Nitko još uvijek nije uhićen zbog napada. Izvori su Irish Independentu rekli da istražitelji vjeruju da će otkriti tko je izveo napad.

Nevjerica

I dok se ubojstvo Josipa i dalje istražuje, njegova rodbina i susjedi su shrvani. Otac Nedjeljko još je u Irskoj gdje rješava dokumentaciju vezanu uz sinovu smrt, a pokrenuta je i crowdfunding kampanja kojom je prikupljeno već gotovo 14.000 eura.

Na kući u kojoj je Josip odrastao gore lampaši u znak sjećanja na tragično nastradalog Krapinčana. Njegov stric Ivica Štrok dao je kratku izjavu za 24sata. Mi ga nismo sreli kod kuće.

– Rekli su nam da istraga traje, kad bude više informacija, obavijestit će nas. Brat mi je gore, povezan je s ambasadom, oni će vidjeti sa Županijom što i kako. Drugo ne znam, brat mi je kazao da čeka obdukciju. Drugi ozlijeđeni dečko ničeg se ne sjeća i nema nikakvih informacija, samo zna da je bilo četvero napadača. On je nakon prvog udarca pao u nesvijest i to ga je vjerojatno spasilo – rekao je potreseni Ivica.

Josipa je posljednji put vidio prije godinu dana.

– Išli smo zajedno u Mariju Bistricu. Bili smo u kontaktu, a i dolazio je povremeno kući. Radio je svuda, po cijeloj Europi, od Norveške, Islanda, Engleske, Austrije, Francuske, Irske… Sa mnom je dvije godine radio u Njemačkoj, nema gdje nije bio – prisjetio se Ivica.

Spremni pomoći

Josip je radio u inozemstvu, uglavnom na građevini, od svoje 20. godine. Dio vremena provodio je i kod majke, koja živi u Engleskoj. Posljednjih nekoliko godina živio je i radio u Irskoj.

– Bio mi je kao brat, duša od čovjeka, inteligentan, za zezanciju… – suznih očiju rekao je Josipov susjed.

Hrvatski veleposlanik u Irskoj Davor Vidiš potvrdio je da je u kontaktu s Josipovim roditeljima, kojima će pomoći što god bude trebalo.

– To je strašna tragedija, nemam riječi kojima bih to opisao – kazao je veleposlanik te potvrdio da su u kontaktu i s roditeljima drugog ozlijeđenog mladića, Davida D., koji se vraća kući.

Apel policije

Policija apelira na svjedoke koji su bili u Clondalkinu ili u području Bawnogue prošlu subotu navečer da im se jave.

Konkretno, žele razgovarati sa svima koji su bili u području Tower Roada u Clondalkinu između 21:30 i 22:15, sa svima koji su putovali autobusom broj 13 između Clondalkina i Bawnoguea između 21:45 i 22:15 i sa svima koji su bili u Grange View Wayju između 22 i 22:30 sati. Zamolili su i sve koji imaju bilo kakve snimke događaja ili informacije da ih odmah ustupe policiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba