Veliki uspjeh za malu sredinu

POVIJESNI PROJEKT ZA ZAGORSKA SELA: Gradi se prvi dječji vrtić za 30-ak djece

Objavljeno: 04.04.2024. zagorjeinternational

Na području općine Zagorska Sela uskoro će se graditi prvi dječji vrtić. Kako kaže načelnica Ksenija Krivec Jurak, riječ je o povijesnom i kapitalnom projektu za Općinu. Budući da je riječ o maloj jedinici lokalne samouprave, bit će to Područni objekt Dječjeg vrtića ‘Jaglac’ u Kumrovcu, gdje i sada vrtić pohađaju djeca iz općine Zagorska Sela.

– Ide se u rekonstrukciju stare škole te će dječji vrtić biti kapaciteta za 30-ak djece. Bit će to Područni objekt kumrovečkog vrtića ‘Jaglac’, tako da ćemo ostvariti uštede na zaposlenicima budući da ćemo imati jednu ravnateljicu i zajednički računovodstveni odjel te ćemo jedino imati troškove za tete u vrtiću i kuharicu koja će pripremati obroke za naše mališane – zadovoljna je načelnica Krivec Jurak.

načelnica Ksenija Krivec Jurak

Dodaje da je projekt u završnoj fazi projektiranja te da se uskoro kreće u javnu nabavu, a ove godine očekuje se i početak radova na rekonstrukciji stare škole.

– Javili smo se na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja, dobili smo 230.000 eura. Naravno da je realizacija projekta puno veća, međutim, sukladno najavama mi čekamo raspoložive natječaje da se javimo za sufinanciranje ostatka dijela koji nam nedostaje, a s obzirom na to da se i dalje nalazimo u trećoj skupini kao potpomognuta općina, vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti 100-postotno sufinanciranje projekta – kazala je načelnica.

Ako bi se s godinama pokazala potreba, dodala je, vrtić će imati i mogućnost proširenja za još 15 djece, no zasad će se vrtić graditi sukladno potrebama, za njih 30-ak.

– To je projekt koji me iznimno veseli, naravno da je izazov cijela provedba projekta, ali zato i jesmo na tim pozicijama da unaprijedimo mjesto u kojem živimo i radimo – zaključila je Krivec Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba