3. NL CENTAR: Zagorec ugostio Savu Strmec

KRAPINA: S 2:0 do treće uzastopne pobjede

Objavljeno: 30.03.2024. Milorad Videković

U 22. kolu 3. NL Centar krapinski Zagorec ugostio je Savu Strmec i upisao tri nova boda, 2:0. Bila je ovo treća uzastopna pobjeda Zagorca ovog proljeća te je sa 31  osvojenim bodom na desetom mjestu prvenstvene tablice i polako ulazi u luku spasa.  

Od prve minute nogometaši Zagorca pokazali su tko je gazda u Podgori krapinskoj ne dozvolivši gostima da ugroze vratar Bručija dok je istovremeno njegov kolega na suprotnoj strani, Nikola Đurđek, imao posla preko glave te je bio najbolji igrač gostiju i spasio je svoj klub od prave katastrofe  te je između ostalih odličnih obrana imao i obranjeni jedanaesterac Majceniću u 54. minuti. 

Sve je počelo već u sedmoj minuti kada je Landripet ubacio odličnu loptu u šesnaesterac gostiju a Majcenić u padu za malo promašuje okvir gola.  Četiri minuta kasnije Đurđek pokazuje da će ovo biti njegov dan. Sa 25 metara udaljenosti slobodan  udarac izvodi Majcenić i kada su loptu svi već vidjeli u mreži Đurđek ju vadi iz svojih devedeset i izbacuje u korner. No, minutu kasnije niti on nije mogao spriječiti pogodak Zagorca. Stiperski je odlično podvalio loptu iza leđa obrane Save koju prima Hanžić i lako poentira za vodstvo.   

Pritisak Zagorca se nastavlja i u 23. minuti Topolovec odlično upošljava Koirytskyog koji puca u suprotni kut ali i to brani Đurđek.  

U 24. minuti opet se trese mreža Đurđeka. Strijelac isti, Hanžić, ali asistent je ovog puta bio Landripet.  

U 28. minuti gledateljstvo je vidjelo majstoriju mladog Ukrajinca – Korytskyi – koji je prevario Daggasha izvevši oxford te gostujućem igraču nije ništa preostalo već da ga ruši a domaći igrač je dobio ovacije gledateljstva.  

I tako u dominantom i lijepom prikazu nogometne igre domaćih igrača  otišlo se na odmor sa sigurnim vodstvom Zagorca.  

U drugom poluvremenu ipak je Zagorec ušao sa malo manjim gasom ali i usprkos tome stvarao je prilike koje je u većini slučajeva čudesnim obranama anulirao gostujući vratar Đurđek ili su domaći igrači promašivali okvir gola. Spomenuti ću samo neke od brojnih prilika – 54. minuta obrana jedanaesterca Majceniću; 56. minuta odlična obrana Majcenićevog udarca; 69. u borbi jedan na jedan – Korytskyi – Đurđek – pobjednik je bio Đurđek te u 85. samo je odličan blok gostujuće obrane spriječio da i Krznar bude strijelac. 

Osim navedenog moram naglasiti da je ovacije tribina u 44. minuti dobio i domaći trener Šeperac uštopavši  manirom vrsnog nogometnog majstora jednu dosta neugodnu loptu koja je izašla izvan terena.  

Svoj slijedeći prvenstveni susret Zagorec igra u Zagrebu protiv HAŠK-a 1903 na zagrebačkoj Volovčici u subotu, 6. travnja 2024. godine sa početkom u 17,00 sati. 

Zagorec – Sava Strmec 2:0 

Stadion ŠRC Podgora. Gledatelja: 150. Sudac: M. Petrunić ( Zagreb ) 7. Pomoćnici: Delač i Rataić. 

Strijelci: 1:0 Hanžić (19); 2:0 Hanžić (24). 

Zagorec: Bruči – ; Landripet 7; Topolovec 7 ( 57. Bračević 6,5 ); Štimac 7; Kunštić 7; Jazbec 7; Šimunić 7; Stiperski 6,5 ( 57. Turniški 6,5 ); Hanžić 7,5 (57. Brebrić 6,5 ); Majcenić 7 (79. Krznar – ); Korytskyi 7,5 (89. Brčić – ). Trener: Tihomir Šeperac 7. 

Sava Strmec: Đurđek 7; Marić 5,5; Krišto 5,5; Vidović 6; Maruna 6; Sečenj – ( 17. Bakula 5; 78. Brkić – ); Karamatić 5,5; Daggash 5; Nakić 5; Žitković 5,5 (46. Mactutus 5); Plojović 5,5. Trener: Ivan Piplica 6 

Igrač utakmice: Filip Hanžić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba