Jednom fali kava za 60 centi, a druga poziva da “Otrijeznimo Hrvatsku

PREDALI LISTE: Ivan Pernar i Ava Karabatić službeno ulaze u utrku za Sabor

Objavljeno: 30.03.2024. zagorjeinternational

Kandidacijske liste Državnom izbornom povjerenstvu predale su u petak navečer Stranka Ivana Pernara te nezavisna kandidatkinja Ava Karabatić, piše Fenix magazin

Stranka Ivana Pernara na parlamentarne izbore izlazi u svih 10 izbornih jedinca na području Hrvatske, a bivši zastupnik Živog zida bit će nositelj u šestoj izbornoj jedinici. Kao glavnu točku programa istaknuo je osvajanje saborskih privilegija za “običnog malog čovjeka, a ne samo za karijerne političare”. 

– Želim reći svojim kolegama da će prva privilegija koju će danas uživati biti kava za šezdeset centa. Uživajte, trošite nemilice. Četiri godine me nije bilo, fali mi Sabor, fali mi ovo misto – izjavio je Pernar na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru. Osim privilegija, Stranka Ivana Pernara tražit će legalizaciju konoplje, slobodu govora i pravo izbora kada je riječ o cijepljenju djece. 

Na stranačkim listama nalazi se nekoliko ‘influencera’, ali i psihijatar Herman Vukušić. 

– Točno ispred ove ploče sam bio osuđivan od strane ekstremne ljevice zbog svoje borbe protiv transrodne ideologije koja uzima svoj žrtve u Hrvatskoj. Zato sam uz Ivana Pernara – poručio je Vukušić. 

Lista Ave Karabatić za glasove birača natjecat će se samo u 10. izbornoj jedinici, pod sloganom ”Otrijeznimo Hrvatsku”, kako bi poručila mladim ljudima da se klone svih vrsta poroka. 

– Trebao bi se malo ublažiti hedonizam, pogotovo kod mlađe populacije, jer tako nje bilo prije deset ili petnaest godina. Najlakše je pojesti šlag sa torte, a pitanje je jesu li djevojke ikada u životu uzele motiku u ruke, znaju li skuhati kavu, jesu li pomuzle kravu i kozu. Vratimo se prirodi i glazbi, budimo opušteni – kazala je Karabatić. 

Među glavnim točkama programa Karabatić je također navela borbu protiv korupcije, borbu protiv nasilja nad ženama i seksualnog iskorištavanja žena, kastraciju pedofila i silovatelja maloljetne djece te snižavanje zastupničkih plaća za 30 posto. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba