Dva su razloga za tu odluku

TOMAŠEVIĆ NAJAVIO: Od svibnja besplatna žičara za sve Zagrepčanke i Zagrepčane

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je besplatni prijevoz žičarom za Zagrepčane i Zagrepčanke, od prvog vikenda u svibnju te da će se sniziti cijena karte za korisnike žičare koji nisu Zagrepčani.

Grad Zagreb će u cilju zaštite Medvednice i unaprjeđenja kvalitete rekreacije omogućiti besplatni prijevoz žičarom za Zagrepčane i Zagrepčanke, rekao je Tomašević danas u Parku prirode Medvednica.

– Dva su razloga za ovu odluku: prvi je činjenica da Zagrepčani već sada financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna još 11 godina, a drugi što želimo štititi Park prirode Medvednicu jačanjem javnog prijevoza i postupnim ograničavanjem automobilskog prometa – istaknuo je Tomašević.

– Uvođenjem besplatne žičare za stanovnike Zagreba od svibnja, također ćemo nešto sniziti cijenu karte za korisnike žičare koji nisu Zagrepčani – dodao je gradonačelnik.

Radi se i na biciklističkoj stazi, adrenalinskom parku…

Grad Zagreb potpisao je sporazum s Parkom prirode Medvednica, kojem je cilj razvoj sadržaja za posjetitelje kroz održivo korištenje prirodnih resursa, i u kojem se obje strane obvezuju na poduzimanje mjera za ograničavanje automobilskog prometa, prenosi Hina.

U Parku prirode Medvednica danas je otvoren i uređen ‘Rudarski vrt’ i ‘Rudnik Zrinski’. Gradonačelnik Tomašević podsjetio je i da su rekonstruirali Sljemensku cestu i vršnu zonu, te započeli projekt rekonstrukcije i prenamjene napuštenog objekta gornje stanice stare sljemenske žičare.

Rekao je i da rade na biciklističkoj flow stazi, adrenalinskom parku i drugim sadržajima na Medvednici. Podsjetio je i kako je odnedavno u funkciji vidikovac s kafićem u TV tornju čiju aktivaciju je inicirao Grad Zagreb, a u planu je i uređenje Muzeja skijanja u njegovom podnožju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba