Važan podsjetnik Čakovčanima:

Uskrsnice možete podići do 28. ožujka 

Objavljeno: 25.03.2024. zagorjeinternational

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini donijela je Odluku kako će se jednokratna novčana naknada ove godine, u obliku tzv. Uskrsnice, dodijeliti socijalno ugroženim umirovljenicima, korisnicima nacionalne naknade za starije osobe i korisnicima osobne invalidnine s područja Čakovca. Isplata je moguća do 28. ožujka u Gradskoj vijećnici Čakovca, svakog radnog dana od 9 do 12 sati. 

Pritom je ove godine veći i iznos i cenzus za isplatu Uskrsnica. Tako će korisnici nacionalne naknade za starije osobe i osobe s invaliditetom – četvrtog stupnja težine invaliditeta (djeca i odrasli korisnici osobne invalidnine sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi) s prebivalištem na području grada, ostvariti pravo na jednokratni iznos novčane naknade u iznosu od 80 eura. Na isti iznos od 80 eura pravo imaju čakovečki umirovljenici čija ukupna primanja po osnovi svih mirovina, uključujući i inozemne, ne prelaze iznos od 265,99 eura, dok će umirovljenici s područja Čakovca s ukupnim primanjima od 266,00 do 375,99 eura mjesečno ostvariti pravo na jednokratni iznos Uskrsnice od 50 eura.

Svi koji zadovoljavaju uvjete za dobivanje Uskrsnice, novčanu naknadu podižu osobno uz predočenje osobne iskaznice ili drugog identifikacijskog dokumenta. Umirovljenici obavezno moraju predočiti potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, za siječanj ili veljaču 2024., dok će se za djecu/odrasle korisnike osobne invalidnine Uskrsnica dodijeliti sukladno popisu Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Čakovec.

Ovu novčanu naknadu, uz predočenje svih potrebnih dokumenata, može podići i osoba u ime umirovljenika, starije osobe ili primatelja osobne invalidnine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba