Nema ništa ljepšeg od pomoći najranjivijima

Uskoro kreće trogodišnji projekt “Zaželi za Radoboj”

Objavljeno: 25.03.2024. zagorjeinternational

Načelnik Radoboja Anđelko Topolovec potpisao je Ugovor za realizaciju projekta “Zaželi za Radoboj” iz programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije” koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda plus.

Za projekt je Ministarstvo Općini odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 459.000 eura bespovratnih sredstava, a putem ovog projekta zaposlit će se devet osoba koje će brinuti o ukupno 54 pripadnika ciljnih skupina s područja općine Radoboj na period od tri godine. 

Tako će se putem ovog projekta mještanima starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom pružati usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu u svrhu ostvarenja povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacija ranjivih skupina. 

Projektnim aktivnostima će se ublažiti posljedice rizika od siromaštva i socijalne isključenosti, prevencija prerane institucionalizacije skupine i osigurat će se ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice čime se ujedno pridonosi suzbijanju diskriminacije starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba