Put avionom omogućio im je Grad Krapina

RAZMJENA UČENIKA: Osmaši OŠ ‘Ljudevita Gaja’ učili njemački jezik iz prve ruke u Berlinu

Objavljeno: 19.03.2024. zagorjeinternational

Učenici osmih razreda osnovne škole “Ljudevit Gaj“ Krapina koji uče njemački jezik te su uključeni u Deutsche Sprasch Diplom program posjetili su jedno od najvećih kulturnih središta u Europi, a ujedno i glavni grad Njemačke – Berlin u pratnji učiteljice Mirjane Klobučar.  

Ovaj prekrasan grad posjetili su u sklopu razmjene učenika koja se u školi “Ljudevit Gaj“ provodi već dugi niz godina, a uz financijsku pomoć Grada Krapine koji je podmirio troškove prijevoza i avionskih karata. Učenici su s vršnjacima iz škole Gottfried-KInkel-Realschule iz Erftstadta kod Kölna odsjeli u a&o Hostel Berlin Friedrichshain te zajedno istraživali Berlin. 

Razmjena učenika odvila se od 26. veljače do 1. ožujka 2024. godine. Učenici su razgledali brojne berlinske znamenitosti kao Spionagemuseum (Muzej špijunaže), Potsdamer Platz, Hackesche Höfe, Museumsinsel (otok na rijeci Spree pod zaštitom UNESCO-a na kojem se nalazi pet najvećih i najvažnijih muzeja Berlina), Neues Museum, olimpijski stadion, KaDeWe, Bundestagu, Reichstag, Brandenburger Tor, Holocaust Denkmal, a popeli su se i na Fernsehturm s kojega se pruža predivan pogled na cijeli Berlin. Posjetili su i Ritter Sport Bunte Schokowelt Berlin gdje su neki učenici sudjelovali u izradi vlastite čokolade. 

Ovo putovanje ostat će im u predivnom sjećanju jer su upoznali znameniti Berlin, a ujedno i sklopili brojna nova prijateljstva te uvelike unaprijedili svoje komunikacijske vještine na njemačkom jeziku. Izvrsna prilika za koju bi svi uključeni da se opet ponovi jer je neprocjenjivo kada mladi ljudi upoznaju druge zemlje i kulture. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba