Nitko nije shvatio pune dvije godine. Evo kako mu je to uspjelo

Konobar Mario ukrao 20.000 eura u restoranu u kojem je radio 

Objavljeno: 18.03.2024. zagorjeinternational

Ovih je dana protiv konobara Maria (28) podignuta optužnica jer je dvije godine, potajno uzimao novac iz restorana u kojem je radio. Kada je otkriven, utvrđeno je da je za sebe zadržao čak 19.497,51 eura.

Naime, on je 2021. i 2022. godine u restoranu ‘Uno’ u Slavonskom Brodu izdao ukupno 326 računa “kojima je neistinito prikazao da su naplaćeni kartičnim putem”.

– No, te je iznose po računima naplaćivao u gotovini koju nije predavao u blagajnu, već ju je neosnovano zadržavao za sebe, oštetivši trgovačko društvo za 19.497,51 eura ostvarivši protupravnu imovinsku korist u istom iznosu – navode tužitelji, piše Danica.hr.

Mario je policiji priznao što je učinio, ali tijekom istrage branio se šutnjom i nije želio iznositi obranu. Nestanak novca primijetili su iz knjigovodstva, i to tek u rujnu 2022. godine, kad su “uočili da nešto nije u redu s kartičnim plaćanjem. 

Analize izdanih računa i snimke nadzornih kamera otkrile su sumnjivca koji je svaki mjesec “biznis modelom” kojeg je osmislio, u džep pospremao oko 1000 eura.

Dakle, svaki mjesec je lažirao oko 16 računa, od kojih je svaki bio vrijedan 60-ak eura. Proglase li ga krivim, morat će restoranu sve vratiti s kamatama. I plus platiti 1300 eura troškova kaznenog postupka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba