Razvoj i kontinuitet

KZŽ lani izdvojila 1,3 milijuna eura za gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu

Objavljeno: 15.03.2024. zagorjeinternational

Danas je u Poslovnom inkubatoru u Krapini održana konferencija za medije na temu aktivnosti i projekata iz područja gospodarstva u Krapinsko – zagorskoj županiji. U protekloj godini se za gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu izdvojilo ukupno 1,3 milijuna eura, od čega gotovo 1,2 milijuna eura za gospodarstvo.

Na konferenciji su govorili pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

“Vizija je da naše gospodarstvo ostaje konkurentno i razvijeno”

Mihovilić je istaknula kako su u 2023. godini za gospodarske aktivnosti većinom izdvajali bespovratna sredstva za male i srednje poduzetnike i obrtnike, a sve u svrhu podupiranja i razvoja poslovnih subjekata i zadržavanja i poticanja očuvanja tradicijskih obrta.

– Vizija je da naše gospodarstvo ostaje konkurentno i ravnomjerno razvijeno. Na taj način se potiču različite sfere gospodarstva i obrtništva, a sve u cilju da se naše gospodarstvo posluje pozitivno, da proširimo radna mjesta i da to bude primjer potencijalnim investitorima na našem području – rekla je Mihovilić i usput spomenula sufinanciranje energetskih certifikata za obiteljske kuće, za što su bila osigurana sredstva u iznosu od 13.200 eura.

Mihovilić se dotakla i projekta ‘HyPoKraT – Hidrotermalni potencijal Krapinskih Toplica’, koji je pokrenut 2022. godine. Vrijednost projekta bila je 254.373 eura, a bespovratna sredstva iznosila su 216.217 eura. Izrađena je tehnička dokumentacija i analize koje prikazuju opravdanost investicija u razvoj geotermalnih projekata za energetske potrebe na području općine Krapinske Toplice, a dokumentacija će omogućiti procjenu investicije u tehničku opremu i implementaciju geotermalne energije na postojeće sustave za grijanje.

Za 2024. godinu planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna eura, od toga u gospodarstvu u iznosu od gotovo 1,7 milijuna eura.

Župan Željko Kolar naglasio je kako je stanje gospodarstva ključna stvar koja omogućava razvoj svih drugih sektora.

– Gospodarstvo nije snažno ako nema visoku zaposlenost, aktivnost i veliku dobit. Ako to sve nema jedno gospodarstvo, onda se ni svi ostali sektori ne mogu razvijati. Upravo to gospodarstvo na području Krapinsko – zagorske županije od 2013. godine ima kontinuirani rast, prihode i dobit – rekao je Kolar, dodavši da su aktivnosti koje su predvidjeli u ovoj godini samo jedan kontinuitet koji rade već godinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba