Krakom vodoopskrba i odvodnja (KViO) dobila 4 milijuna eura za projekt izgradnje vodovodne mreže u Petrovskom. Načelnik Krklec poručio:

“Imat ćemo stopostotnu pokrivenost javnim vodoopskrbnim sustavom – ljeti više neće biti problema”

Objavljeno: 15.03.2024. zagorjeinternational

Ugovore za projekte u okviru NPOO-a uručeni su danas korisnicima u vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. 

Krakom vodoopskrba i odvodnja jedan je od dobitnika sredstava za projekt rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže – visoke zone Petrovsko. 

Vrijednost ugovora je nešto veća od četiri milijuna eura bez PDV-a, a ovim će projektom biti zaokružena javna vodoopskrba na području općine Petrovsko, rekao je ovom prilikom načelnik Stjepan Krklec.  

– Ovim projektom Općina će imati stopostotnu pokrivenost javnim vodoopskrbnim sustavom, što za nas ima iznimnu vrijednost, jer smo zbog loše vodovodne mreže do prije nekoliko godina u ljetnim, sušnim mjesecima, posebice u višim predjelima, nerijetko bili suočeni s velikim problemima – rekao je načelnik Krklec, dodavši da je infrastruktura poput vodovodne mreže, osnovni preduvjet da bi mogli zadržati mlade ljude na našem području. 

Ugovor je preuzeo direktor Krakom vodoopskrbe i odvodnje Danijel Kranjčec.  

– Zahvaljujući dobivenim sredstvima izgradit će se kompletna vodovodna infrastruktura u visokoj zoni Petrovsko, uključujući dvije vodospreme, dvije crpne stanice i desetak kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda. Sve ide po postojećoj infrastrukturi, radi lakšeg održavanja i priključka mještana – pojasnio je direktor KVIO-a Danijel Kranjčec.  

– Javna nabava je raspisana, otvaranje ponuda slijedi idućeg tjedna, a nakon toga imamo rok od 15 mjeseci za završetak radova – navodi Kranjčec.  

Uručenju ugovora Krakom vodoopskrbi i odvodnji za realizaciju projekta u Općini Petrovsko prisustvovao je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.  

– Krakom vodoopskrba i odvodnja kontinuirano radi na novoj vodoopskrbnoj mreži te rekonstrukciji postojeće. Zahvaljujući značajnim ulaganjima u proteklom razdoblju, čak 90 posto mreže su cijevi od novih modernih materijala. Napravljen je velik broj novih priključaka te je pokrivenost mrežom značajna – rekao je Gregurović. 

– Čestitam djelatnicima Krakom vodoopskrbe i odvodnje na uspješno pripremljenom projektu te Općini Petrovsko na dobivanju ove značajne investicije, koja će bez sumnje unaprijediti kvalitetu života mještana – naglasio je Zoran Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba