PO PRVI PUTA: Roditelji osuđeni za zločin svojeg sina koji je već na doživotnoj

Dječak ubio četvero školskih kolega. Upozoravao je roditelje da čuje glasove u glavi, ignorirali su ga

Objavljeno: 15.03.2024. zagorjeinternational

Ethan Crumbley je dječak koji je u studenome 2021. godine, kada je imao svega 15 godina, ubio četvero kolega iz razreda u srednjoj školi u Oxfordu u Michiganu. Tri godine kasnije, njegov je otac James (47) proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja, dok je njegova majka Jennifer (45) u veljači također proglašena krivom za ubojstvo iz nehaja po četiri točke optužnice, prenose 24sata.

Ovo je prvi slučaj u kojem su roditelji osuđeni za zločin kojeg je počinilo njihovo dijete. 

– James Crumbley je u više navrata ignorirao znakove upozorenja da je njegov sin uznemiren. Nije potražio pomoć, niti učinio dovoljno kako bi sigurno pohranio oružje u obiteljskoj kući – istaknula je tužiteljica koja je na suđenju pokazala i poruke koje je Ethan slao svojem prijatelju. 

U njima je jasno govorio kako čuje glasove i da treba pomoć, ali se brinuo kako će njegov otac biti ljut.

– Zamolio je oca da ga odvede liječniku, ali on mu je dao tablete i rekao da ih popije – dodala je.

Očeva odvjetnica branila ga je da on nije znao da je njegovom sinu teško.

U nastavku rasprave otkriveno je kako je učitelj pronašao Ethanove crteže s pištoljem, metkom i krvavom figurom. Škola je pozvala roditelje u školu kako bi odveli sina kući, što su oni odbili, iako tvrde da to nije istina. 

Dječak se kasnije vratio u razred iz WC-a iz kojeg je donio pištolj i počeo pucati. Ubio je četvero kolega i ranio još sedmero. Presuda Jennifer Crumbley trebala bi biti izrečena 9. travnja, dok datum iznošenja presude ocu Jamesu još uvijek nije poznat. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba