Zaposlit će se devet osoba koje će brinuti o 54 krajnjih korisnika

U Radoboj stiglo 459.000 eura za projekt “Zaželi”

Objavljeno: 14.03.2024. zagorjeinternational

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je petu Odluku o financiranju za 140 projekata ukupne vrijednosti 126.138.000 eura u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – prevencija institucionalizacije“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda plus.

Među odabranim projektima je i projekt “Zaželi za Radoboj“ kojeg je prijavila Općina te tako ostvarila maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 459.000 eura. 

Nakon potpisivanja Ugovora zaposlit će se devet osoba koje će brinuti o ukupno 54 pripadnika ciljnih skupina s područja općine Radoboj na period od 36 mjeseci. 

– Putem realizacije ovog projekta pružat će se usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, a u svrhu povećanja socijalne uključenosti i prevencije institucionalizacija ranjivih skupina – starijih osoba i osoba s invaliditetom. Projektnim aktivnostima će se ublažiti posljedice rizika od siromaštva i socijalne isključenosti, prevencija prerane institucionalizacije skupine i osigurat će se ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice čime se ujedno pridonosi suzbijanju diskriminacije starijih osoba i osoba s invaliditetom – ističu iz Radoboja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba