Za sada nema informacija o ozlijeđenima niti o materijalnoj šteti

Crnu Goru pogodio potres od 5.4 po Richteru, osjetio se i u RH: “Dobro je zaljuljalo”

Objavljeno: 14.03.2024. zagorjeinternational

Crnu Goru je ove noći, u 4.06 sati, probudio potres jačine 5.4 po Richteru, objavio je crnogorski Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju. Naveli su kako to odgovara epicentralnom intenzitetu od VII stupnjeva na Mercallijevoj ljestvici. Podrhtavanje s epicentrom kod Nikšića osjetilo se i južnoj Hrvatskoj, kao i u BiH.

Iz Seizmološke službe Hrvatske priopćili su kako su njihovi seizmografi zabilježili jak potres magnitude 5.6 po Richteru 56 kilometra sjeveroistočno od Dubrovnika. Procijenjena dubina potresa je oko deset kilometara. Za sada nema informacija o ozlijeđenima niti o materijalnoj šteti. Izvješća o potresu uznemirenih građana dolaze i iz Splita, Dubrovnika, Knina, Sinja, nekih otoka,…

Nedugo nakon prvog podrhtavanja tla, u 4.14 sati dogodio se novi potres nešto slabijeg intenziteta od 3.1 stupnja prema Richteru, ali ovaj put s bosanskohercegovačke strane granice. U 4.30 sati, na teritoriju Crne Gore uslijedio je još jedan potres istog intenziteta. Više od 300 korisnika EMSC-a javilo je kako se potres osjetio u Hrvatskoj. 

“Dobro je treslo”, “Dugo i snažno”, “Probudilo me. Jako i dugo”, “Umrla sam od straha”, “Probudio nas, dugo je trajao”, “Cca 10-ak sekundi” i “Dobro je zaljuljalo”, glase neke od reakcija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba