Ovog petka u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta

U mjesecu Frankofonije u Krapini se održava ‘Mali kviz o francuskoj kulturi’

Objavljeno: 13.03.2024. zagorjeinternational

Ožujak je već tradicionalno mjesec Frankofonije koja se službeno slavi 20. ožujka na međunarodni dan Frankofonije i obilježava se u različitim zemljama u kojima se govori francuski ili postoje francuski instituti. Francuski institut u Hrvatskoj osnovan 1921. godine te već više od 100 godina radi na promociji francuske kulture i jezika u Hrvatskoj kao i na promociji znanosti i visokog obrazovanja. 

Pučko otvoreno učilište Krapina već nekoliko godina priprema program Mjeseca Frankofonije u Krapini u suradnji s Francuskim institutom,  Hrvatskom mrežom neovisnih kinoprikazivača i sa Školom stranih jezika Versus.  

Ovog petka u 19 sati održat će se “Mali kviz o francuskoj kulturi” u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Ekipe do pet članova mogu se prijaviti do 14. ožujka. 

Dok će iduće subote, 22. ožujka u 20 sati u Kinu Krapina biti prikazana romantična drama ‘Okus ljubavi’ koja je prava poslastica za sve filmske sladokusce, dobitnik nagrade za najbolju režiju na festivalu u Cannesu i francuski kandidat za nagradu Oscar 2024. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba