"Dat ću sve svoje ljudske, moralne i stručne kapacitete da tu dužnost obavljam časno i pošteno", poručio je Turudić

‘DI SI LIPA’: Turudić prisegnuo za glavnog državnog odvjetnika

Objavljeno: 13.03.2024. zagorjeinternational

Ivan Turudić prisegnuo je danas za glavnog državnog odvjetnika, funkciju koju će početi vršiti tek za dva mjeseca.

– Sam tekst ove svečane prisege koju sam ponavljao za vama, gospodine predsjedniče, je način i modus na koji ću obavljati svoju dužnost. Imenovanjem ste mi učinili veliku čast, dat ću sve svoje ljudske, moralne i stručne kapacitete da tu dužnost obavljam časno i pošteno – rekao je Turudić nakon polaganja prisege, prenosi Index.

Podsjetimo, izbor Turudića za glavnog državnog odvjetnika bio je jedna od glavna tema u medijima, između ostalog i zbog njegovih poruka s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac. On je nju zvao ‘lipa’, a ona njega ‘radosti’.

Turudić: Josipa Rimac i ja nismo prijatelji

Njihov odnos je sporan jer Turudić sada nadgleda rad USKOK-a, koji je protiv Rimac podigao dvije optužnice. Glavni državni odvjetnik ima ovlasti inicirati izmjene optužnica, povlačiti optužbe ili odobriti eventualnu nagodbu s optuženikom.

Na pitanje kako bi opisao svoj odnos s Rimac, Turudić je odgovorio kako su bili dobri, ali ništa posebno.

– Naravno da nismo prijatelji. Nisam nikad tajio da se poznamo, da se nađemo, da popijemo kavu… Je li to zabranjeno? – upitao je.

– Zašto se problematizira moj način komuniciranja putem privatnih SMS poruka? To je moja privatna stvar. Susreli smo se više puta iz raznih razloga. Jedanput me je tražila da joj pribavim neki pravilnik, poslovnik, neki javni dostupni dokument. Kad je počela govoriti o konkretnom predmetu, rekao sam joj da ne želim razgovarati – zaključio je glavni državni odvjetnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba