Poziv je otvoren do 15. travnja

Šaljite prijedloge za dodjelu književne nagrade ‘Rikard Jorgovanić’

Objavljeno: 10.03.2024. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski ogranak Društva hrvatskih književnika i Općina Hum na Sutli objavljuju poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu književne nagrade ‘Rikard Jorgovanić’. Prijedlog za nagradu mogu dostaviti autori, nakladnici, ustanove, građani i članovi Povjerenstva, a za nju mogu konkurirati sve vrste književnih djela autora koji su porijeklom iz Hrvatskoga zagorja, autora koji žive i stvaraju na području Hrvatskoga zagorja, autora koji svojim radom daju izniman doprinos u promoviranju književnih vrijednosti Hrvatskoga zagorja ili autora koji u svojim djelima promoviraju i druge vrijednosti Hrvatskoga zagorja. 

Konkurirati mogu ona djela koja nisu nagrađena nekom književnom nagradom, a prijaviti se za nagradu mogu autori, odnosno izdavači djela objavljenih kod hrvatskih nakladnika tijekom razdoblja od 1. travnja 2023. godine do 1. travnja 2024. godine. 

U slučaju sunakladništva, naslov prijavljuje jedan od nakladnika. Upravni odbor KZODHK-a i načelnik Huma na Sutli pridržavaju pravo uvida u svu potrebnu dokumentaciju radi utvrđivanja prava ispravnosti prijava. 

Nagrada se sastoji od Povelje i novčanoga iznosa i ne može biti podijeljena na više autora ili djela, kao ni uskraćena. O izboru nagrađenog odlučuje Povjerenstvo koje obavještava Upravni odbor KZODHK – a i načelnika Huma na Sutli. 

Prijave se šalju na adresu Narodne knjižnice Hum na Sutli, Hum na Sutli 175, 49 231 Hum na Sutli, do 15. travnja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba